Kategoriat
Arkisto

Lehti 102 vuotta sitten: Poliisi huolissaan aktivismin lisääntymisestä

(HELSINKI) Poliisi haluaisi kiristää erilaisten ääriryhmien valvontaa. Erityisen huolissaan virkavalta on laillisen esivallan yhä avoimemmasta vastustamisesta. Poliisikuvernööri Sergei Popovin mukaan mallit yhteiskunnan vastaiseen toimintaan on meille usein haettu Keski-Euroopasta.
”Kyllä tässä katse väkisinkin kääntyy tuonne suuren maailman suuntaan, ennen muuta juuri keskiseen Eurooppaan. Toisaalta ei pidä unohtaa myöskään niitä yhteyksiä, joita etenkin näillä nuorilla, niin sanotuilla aktivisteilla on äiti Venäjänkin vallankumouksellisiin ryhmiin” summaa Popov.

Hallitus
tuomitsee

”Me emme usko, että Suomen tulisi olla osa Venäjän valtakuntaa, vaan haluamme maasta itsenäisen” kuohuu aktivisti Eugen [nimi muutettu]. ”Alkaa meinaan nämä venäläistämistoimet ja ensimmäinen sortokausi hiljalleen vituttaan” hän lisää jo liiaksikin jutun pointtia alleviivaten.
Maan hallinto on kuitenkin eri mieltä aktivistien tavoitteista. Maanantaisessa kannanotossaan se muun muassa tuomitsi jyrkästi kaiken kieltäytymisen yhteistyöstä viranomaisten kanssa ja vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen vastaisen painotoiminnan ja liikehdinnän.
”Tulee meinaan jonkun verran solmuruoskaa otsaan muuten”, kannanotossa todettiin. Sanoman alleviivaamiseksi kannanoton julkaisemisen yhteydessä myös pidätettiin muutamia nuoria tarkemmin määrittelemättömäksi ajaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
USA lisäsi Suomen pahan akseliin

(DUODENUM) Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld ilmoitti Suomen kuuluvan vastedes ns. pahan akseliin. Suomi päätyi listalle Irakin ja Iranin oheen, koska...

Close