Kategoriat
Politiikka

Presidentinvaalin äänestyksestä suunnitellaan jatkossa neuvoa-antavaa

(OULAINEN) Presidentinvaalien äänestystapaan on tulossa melkoisia muutoksia jo ennen vuoden 2012 vaaleja, kertovat oikeusministeriön lähteet. Lähteiden mukaan nyt kolmatta kertaa käytössä olevasta suorasta kansanvaalista luovuttaisiin, ja äänestyksestä tehtäisiin vain neuvoa-antava.
”Eihän kansalta muutenkaan ole tavattu mitään pitäviä kantoja kysellä. Tavoitteena on panna presidentinvaali samaan ruotuun muiden kanssa”, kertoo varatuomari Mika Lartama.
Lartaman mukaan muutoksella vältettäisiin sellainen epäsuotuisa tilanne, että kansa yksinkertaisesti valitsisi väärin. Hän ottaa esimerkiksi Ranskan EU-perustuslakiäänestyksen.
”Kansaa ei voi ikinä aliarvioida liikaa”, hän kommentoi. Laki antaisi lopullisen päätösvallan nk. viisaiden miesten neuvostolle. Sen kokoonpanosta ei ole vielä tietoja, mutta aika moni on luvannut syödä hattunsa, elleivät nimet Max Jakobson ja Jorma Ollila tulisi esiin.
”Mitään ämmiä sinne ei ainakaan oteta sotkemaan”, Lartama painottaa.
Suomen lakimuutos on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Vastaavaa lakia valmistellaan tiettävästi myös Venäjällä.

8 vastausta aiheeseen “Presidentinvaalin äänestyksestä suunnitellaan jatkossa neuvoa-antavaa”

Mikä tämä ”kansa” on? Onko se ne metrolla matkustavat? Vai ne ei-uusimaalaiset?

Minäkin olen aina ihmetellyt sitä joulurauhan julistuksen kohtaa ”kansalaiset”. Olisiko joku kommunismiin liittyvä asia.

Lopultakin valtiojohdossa ollaan tajuttu, että kansa on ihan saatanan tyhmää sakkia. Ei niille voi herranjumala mitään äänioikeutta antaa.

Viina on kyseessä joka tapauksessa, tavalla tai toisella.
Kyllä suorasta kansanvaalista onkin jo syytä luopua, koska Seiska ja muut ajankohtaisjulkaisut jo toteuttavat kyseisen tehtävän. Vaalilappujen leimailu ja uurnien käyttö on kalliilla veronmaksajien rahoilla kustannettua hölmöläisten touhua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti ei ota kantaa presidenttikysymykseen

Arvoisa lukijamme, Käynnissä oleva presidentinvaalikamppailu on osoittanut selvästi, että parlamentaarinen hallintojärjestelmä kaipaa tuekseen vahvaa arvojohtamista ja valtiojohtajuutta. Nykyajan myllerryksissä ja...

Close