Kategoriat
Tiede

Valtioneuvosto löysi uuden alkuluvun

(CERN) Suomen poliittista elämää viime viikot ravistellut kriisinhallintalakikriisi on tuottanut odottamattoman sivutuotteen. Yhdysvaltalainen Caltech-yliopisto ilmoitti tiistaina Suomen hallituksen ja presidentti Tarja Halosen löytäneen kriisin aikana matematiikalle aiemmin tuntemattoman alkuluvun.
Alkuluvulla tarkoitetaan lukua, joka on jaollinen ainoastaan ykkösellä ja itsellään. Suomalaiskeksinnön nimeksi on väliaikaisesti annettu ”presidentin valtaoikeudet”, mutta sitä tultaneen vielä muuttamaan.
Luvun keksiminen saattaa tuoda suomalaisille jälleen yhden Nobel-ehdokkuuden, joskin taivaanrannalle on ilmestynyt tummia pilviä. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan ”presidentin valtaoikeudet” ei täytä alkuluvun kriteerejä.
”Jos puhutaan presidentin valtaoikeuksista ihan matemaattisessa mielessä, niin kyllähän se on lähinnä imaginääriluku”, katsoo valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi.
Myös ”presidentin valtaoikeuksien” käytännön sovelluksia pidetään erittäin vähäisinä.

15 vastausta aiheeseen “Valtioneuvosto löysi uuden alkuluvun”

Loistava. Nerokas. Oivalta. Kiitos Lehti! Ja haistakaa vittu, emmiä teijän persettä nyt oikeesti viitti nualla. Saatana.

Hienoa. Olisi myös hauska tietää, millaisen yhtälön seurauksena ex-missistä tuli kulttuuriministeri.

0=0
9*0=4*0
9=4
Luvut 4 ja 9 eivät ole alkulukuja ja ovat muutenkin syyttömiä tulokseen.

No mutta jonkun tällaisen takia kuitenkin ex-missistä tuli kulttuuriministeri. Vastaavanlaisella operaatiolla on aikaisemmin mm. seiväshyppääjästä tullut valtiovarainministeri.

Itse en ainakaan tiennyt kyseisen henkilön urheilijataustasta.
Mutta jos räppäristä tulee kansanedustaja, niin sitten on ehkä aika Suomessa kaivaa esille Schaumanin perintö.

Nollalla jaettaessa käy myös sellaisia erheitä kuin se, että seiväshyppääjä-valtiovarainministeristä tehdään opetusministeri, ja katso: johan rupeaa tulemaan yliopistojen suuntaan tiesmitä Tuottavuusohjelma-nimikoitua täsmäpaskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Onttoja ja latteita fraaseja sisältäviä sähkeitä itsenäisyyspäiväksi

Isät, veljet verellään - Itsenäinen Suomi ei ole itsestäänselvyys, vaan Suomen itsemääräämisoikeus on kalliilla hinnalla ostettu. Siitä olemme ikuisessa kunniavelassa....

Close