Kategoriat
Kulttuuri

Useita joululauluja asetettu esityskieltoon siveettöminä

(VALKOINEN SUOMI) Monet tutut joulun sävelmät jäävät tänä vuonna kuulematta. Yleisradio ja valtionkirkko ovat asettaneet useita perinteisiä joululauluja esityskieltoon niiden siveettömien sanoitusten takia. Asiasta kertoi uudelleenperustetun sensuurikomitean puheenjohtaja Mikael-Päivi Jungner-Räsänen sunnuntaina.
Erityisen iljettävänä komitea piti laulua ”Juokse porosein”, jonka sanoman katsottiin olevan erittäin irstas ja haitallinen lapsille.
”Kuunnelkaa nyt tätäkin: ’seistä, syödä saat / majall impyein / siellä verraton, sammalaarre on’. Tällaista riettautta ei ole edes Vainion Pornolauluissa. Kyllä lasten pitää antaa olla lapsia”, Jungner-Räsänen huomauttaa.

Kulkuset, kulkuset

Mustalle listalle päätyivät myös ”No onkos tullut kesä”, ”Joulun kellot”, ”Sylvian joululaulu”, ja monet muut viisut. Perustelu on komitealla kaikissa tapauksissa sama: monimieliset, vihjailevat tai suoraan törkeät sanoitukset.
”’Ja koukkuselkä suortuu / niin kaikk’ on mielissään’, hyi helvetti sentään. Tai entäs sitten tämä: ’Jeesus tullut on’? Kuka ihmeen perverssi näitä on tehtaillut? Ja vielä pahempaa on tulossa: ’joulu joutui jo rintoihinkin’. Joulumaa puolestaan kertoo suoraan homoseksuaalien kaapista tulemisesta”, resitoi Jungner-Räsänen inhon väristys äänessään.
”’Kulkusista’ ei nyt kehtaa edes puhua”, hän kuittaa.
Mustalla listalla olevien laulujen esittämisestä seuraa sakkoja ja pahimmassa tapauksissa 2 kk ehdollinen vankeusrangaistus. Komitea pohtii lisäksi lauluntekijöiden haastamista oikeuteen. ”Jo kuolleet sanoittajat voisi kirkko tuomita kadotukseen post mortem”, komitea esittää.

14 vastausta aiheeseen “Useita joululauluja asetettu esityskieltoon siveettöminä”

Joulu on muutoinkin vastenmielistä aikaa… Vahdataan kinkkua himoiten ja nautitaan joulutortuista… ei tälläistä sekopäisyyttä oikeasti voi ymmärtää, kyllä tähän pitää nyt joku roti saada.

Jeesus tullut on.
😮 ~c=3
Itse piti mennä aikoinaan vappumarssille (Valkoisessa Suomessa) kyltin kanssa jossa lukisi ”Jeesus Tulee. Naamalle.

Kyllä minun kulkuseni ainakin heiluvat kilvan vilkkaasti jouluisin (vai miten helvetissä se nyt menikään).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
18. luukku

Lehden vero- & joulukalenterista aukeaa: Stefan Brandt, Tukkuliike Otto Brandtin johtaja, ansiotulot 2004 n. 2 700 000 e, vero% 43...

Close