Kategoriat
Ulkomaat

Kommunistiälyköt jälleen maan alle Ranskassa

”Missäs se vitun Althusser taas?”
(PARIISI) Ranskan jo toista viikkoa jatkuneet levottomuudet ovat saaneet monet kansalaisryhmät reagoimaan voimakkaasti. Muun muassa maan kommunistiset älyköt ovat perinteiseen tapaan kadonneet maan alle.
”Niin, no, ihan varsinaisestihan tämä ei meitä koske. Ainakaan nyt tällä kertaa, mutta mennään tällä totutulla kaavalla” kertoo kommunistiälykköjen toimista ryhmän puheenjohtaja Louis Althusser, 1918-1990.
Althusser kuitenkin muistuttaa painokkaasti, ettei ideologiaa voi paeta, koska pohjimmiltaan vain se voi tarjota työkaluja itsen ymmärtämiseen kokonaisuutena, olkoonkin se tiiviissä yhteydessä hegemoniaan ja sen kautta väistämättä sortoon.

Nokkela
väliotsikko

Intellektuellien ilmoitus vetäytyä maan alle on otettu vastaan rutiininomaisesti.
”Althusser, missä olet nyt?” huhuilevat yhä kuitenkin kalpeat 60-luvun lopun nuoret vasta julkaisemassaan tiedotteessa. Althusser itse kuitenkin painottaisi mieluummin Karl Marxin kahta erilaista luentaa John Stuart Millin kirjoituksista.
Althusser myös vakuuttaa kommunistiälykköjen pysyttelevän yhtenä miehenä poissa näkyvistä, kunnes levottomat väkijoukot on saatu rauhoitettua.

2 vastausta aiheeseen “Kommunistiälyköt jälleen maan alle Ranskassa”

(Bastilji) ”Fyi, taasko se merdeväki räyhää. Syökööt leivoksia”, tokaisi Marie Antoinette-Hilton kartanostaan Bois-sant-dé-qequlista käsin. ”Minä en ole natsi, mutta kovia otteita käytämme ach kyllä mieluusti. Nakkikaasukanisterit on ladattu valmiiksi ja Nokian laatuun me luotamme”, julisti Ranskan sisäministeri Heinrich Natsi kaasunaamarinsa ja turvakilpensä takaa. ”Tärkeimmät historialliset suojelukohteet on turvattu puukoin ja puuterein eiku puntarein, hipstuota, ja miesvoimin, runsain huhhah hei”, lausui presidentti Jaques Chirac viinikellaristaan lähettämästään faksista käsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ahtisaari nimitettiin tärkeään tehtävään

(OULU) Presidentti Martti Ahtisaari on jälleen nimitetty tärkeään tehtävään. Oululaista Hönttämäen koulua käyvä kahdeksanvuotias Niko ystävineen nimitti Ahtisaaren maailmankaikkeuden keisariksi....

Close