Kategoriat
Paavi

"Putkipyhimykset" huolestuttavat taivasta

Puolalainen pyhimyskokelas uskoo jaksavansa, vaikka edeltäjien kohtalo huolettaa
(VARSOVA) Puolalainen Karol Wojtyla toivoo pääsevänsä pyhimykseksi jo kesällä. Hänen toivomukseensa yhtyvät oman perheen ohella monet maanmiehet. Wojtyla kuitenkin kuoli vasta toukokuussa, kun perinteisesti on vaadittu viiden vuoden manan mailla viihtymistä ennen mahdollisuutta pyhimykseksi tulla.
Taivaassa ollaankin huolissaan kirkonmiesten innosta tulla pyhimyksiksi aina vain nopeammin. Pääasiallisena huolena on se, kuinka kypsiä pyhimyksiä tällä tavoin tuotetaan.
”Pyhimyskandidaatit koettavat selvitytyä väliajasta mahdollisimman pian. Monet ryhtyvät suorittamaan [valmistumiseen vaadittavaa] kuoleman jälkeistä ihmetekoaan heti rajan ylitettyään. Suurena vaarana on, että tällaiset ”pikapyhimykset” palavat myös nopeasti loppuun” toteaa Jumala, isä kaikkivaltias.

Pikakanonisointi
jakaa mielipiteet

Wojtyla itse tuntee olevansa valmis pyhimykseksi. Jokin kuitenkin epäilyttää toiveikasta edesmennyttä:
”Olen elämäni kunnossa, 30 vuoteen en ole paremmin voinut. Kun kuitenkin katsoo vanhoja starbuja: Celestinus V, Leo IX, niin kyllähän sitä kaikkea näkee. Alkoholismia, vatsahaavaa – – – Mutta itsestähän se on kiinni, pään pitää kestää.”
Pyhien asuinsijoilla ei kuitenkaan olla yhtä toiveikkaita. Taivaan ja maan luoja on nähnyt monen pyhimyksen tulevan ja menevän.
”Kyllä se on selvää, että pyhimykseksi tarvitaan muutakin, kuin pari ihmetekoa. Kyllä sitä kokemusta tarvitaan, jota ei kerry kuin ajan kanssa. Valitettavan monella nykyisellä pyhimyksellä ei ole muuta tähtäimessä kuin maine ja naiset, joita kanonisointi tullessaan tuo” pudistelee vanha henkiolento päätään, on hiljaa niin kauan ja jatkaa:
”Nyt ei ne nuoret. Nyt ei ne nuoret selviä lautallakaan.”

5 vastausta aiheeseen “"Putkipyhimykset" huolestuttavat taivasta”

Olisi mukavaa jos Jumalaa haastateltaisiin ihan oikeasti. Tällainen on lähinnä vain mautonta.

Tämä oli nyt taas tätä halpaa huumoria, jolla lisätään jo ennestään hyvin tunnetun instituution tunnettavuutta. Ei siis mitään tasoa. Vittu, minä olen sentään lukenut Nietzscheä.

Eihän tuo oikein jaksa huvittaa kun Jumalana puhutaan. Huonokin huumori voi olla huonoa/mautonta vaikka paaviosasto muuten on saanut nauruhermot koetukselle useinkin~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kommunistiälyköt jälleen maan alle Ranskassa

"Missäs se vitun Althusser taas?" (PARIISI) Ranskan jo toista viikkoa jatkuneet levottomuudet ovat saaneet monet kansalaisryhmät reagoimaan voimakkaasti. Muun muassa...

Close