Kategoriat
Kotimaa

Korkeaoja vaatii omavaraisuutta tonnikalatuotantoon

(ESKILSTUNA) Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja (kesk., vaalien lähestyessä myös oik. ja vas.) vaatii Suomea panostamaan kalankasvatukseen, jotta maamme olisi tonnikalantuotannossaan omavarainen. Pohjoismaisessa tonnikala- ja leviathanviljelijöiden konferenssissa Ruotsissa puhunut Korkeaoja muistutti, että nykyisin hälyttävän suuri osa Suomessa myytävästä tonnikalasta on tuontitavaraa, mikä on johtanut hintojen kohoamiseen.
”1970-luvulla yliopistoissa opiskellut sukupolvi, joka tuhrasi siellä sen vuosikymmenen nuollessaan suurvaltojen persettä, luulee että meillä on vieläkin varaa syödä tonnikalaa. No vitut ole, kun kotimainen tonnikalantuotanto on siirtynyt Viroon, Unkariin ja osittain jopa Kauko-Itään”, murehtii köyhä opiskelija Johan Neeskens.
Maa- ja metsätalousministeriö on selvittänyt jo alustavasti yhdessä TE-keskusten kanssa mahdollisia tonnikalankasvatuksen painopistealueita. Näillä näkymin ensisijainen kasvatusalue levittäytyy itäiseen Suomeen ja eritoten Saimaan vesiin.
”Tonnikalankasvatus on kärsinyt pitkään maineesta delfiinintappajana, mikä ei ole Suomessa ongelmana. Ne muutamatkin rannikon lähettyville eksyvät pyöriäiset saadaan kaltattua merivartioston avulla, joten suomalainen tonnikala voisi vallata markkinoita ekologisuudellaan”, Korkeaoja laskeskelee alleen.
Saimaannorpista kysyttäessä Korkeaoja nappaa taksin ja kertoo kuskille määränpääkseen ”vapaamieliset blondit”.

2 vastausta aiheeseen “Korkeaoja vaatii omavaraisuutta tonnikalatuotantoon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Rock-muusikoiden elinikä noussut

Rock-muusikoiden keskimääräinen elinikä on kohonnut, selviää Kansanterveyslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan rock-muusikot elävät nykyään keskimäärin 31-vuotiaiksi, kun vielä 30 vuotta...

Close