Kategoriat
Kotimaa

Turvavyöpakko tulossa myös liukuportaisiin ja taksijonoihin

(HELSINKI) Turvavöiden käyttöä tullaan tehostamaan ensi keväästä alkaen. Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän tekemän selvityksen mukaan turvavyön käyttö muuttuu pakolliseksi muun muassa yksipyöräisten, lastenrattaiden ja hevosrattaiden käyttäjille.
EU-direktiivin mukaan turvavyö on pakollinen myös taksijonossa, bussipysäkeillä sekä liukuportaissa.
”Lisäksi turvavyötä suositellaan jääkiekkoilijoille, rockbändeille, törmäysnukeille sekä laiskiaisille”, kertoo turvavöiden käyttöä tutkineen työryhmän sihteeri Armas Paskiainen.
Työryhmän selvityksen mukaan turvavyötä on käytettävä myös tietyissä seksuaaliseen aktiin liittyvissä asennoissa tapaturmien ehkäisemiseksi. Uudistus koskee sekä ajajaa ja ajettavaa, ja turvavyön käytöstä lipsuessa rangaistus on pahimmillaan ehdollista vankeutta.
Paskiainen kuitenkin lohduttaa, että suomalaisten suosimaa ”lähetyssaarnaajaa” saa jatkossakin harjoittaa ilman turvavyötä.
”Turvavyö suojaa sekä sukupuolitaudeilta että hirmumyrskyiltä. Lisäksi turvavyön käyttäminen on muotia”, Paskiainen huutaa epätoivoissaan jo kaukana kiiruhtaville toimittajille.

3 vastausta aiheeseen “Turvavyöpakko tulossa myös liukuportaisiin ja taksijonoihin”

Itse käytän turvavyötä myös toimistotuolissa, yhtään tuolia en ole vielä hukannut portaissa 3min aikana niinkuin ennen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vasemmistoälykkö ei tunne vahingoniloa hurrikaanin pelastustoimien epäonnistumisen vuoksi

(YLIOPISTOKAUPUNGIT) Paikallinen fiksujen aineiden opiskelija ei tunne lainkaan vahingoniloa Bushin hallituksen epäonnistuneista toimista Katrina-hirmumyrskyn aikana. Ylioppilas Juhani Henkilö ei pidä...

Close