Kategoriat
Arkisto

Lehti vuonna 325: Pyhä Kolminaisuus puhuttaa konsiiliväkeä

(NIKEA) Kolminaisuusoppi puhuttaa kristikuntaa Nikeassa koko viikon ajan. Keisari Konstantinuksen koolle kutsuma konsiili aloitti varhain tänä aamuna pohtimaan määritelmää ilmiölle, joka tulee olemaan tärkeimpiä vedenjakajia määriteltäessä uskontoja kristillisiksi tai ei-kristillisiksi.
Tärkein kiistakapula on kysymys siitä, ovatko pyhän kolminaisuuden osat samaa olemusta vai irrallisia olentoja. Kiista ruumiillistuu tavallaan profeetta Areioksessa, joka on opettanut seuraajilleen että SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat ovat itse asiassa toisistaan erillisiä ilmiöitä.

Samaa olemusta
ja ainesta

Areiolainen käsitys ei kuitenkaan saa suurta tukea empiirisen todistusaineiston taholta. Monien oppineiden mukaan olisi hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta todistaa että kolmella suurimmalla puolueella olisi minkäänlaista elimellistä eroa rakenteessaan, tavoitteissaan tai toimissaan. Tähän mennessä kukaan ei moiseen olekaan pystynyt.
Vaikuttaakin siltä, että myös Nikean konsiilin johtopäätökseksi jää kaikista yrityksistä huolimatta se, että SDP, Kokoomus ja Keskusta ovat samaa olemusta ja samaa ainesta. Ne ovat näin ollen jakamaton olento, johon ei myöskään voida lisätä muuta, kuin Ruotsalainen Kansanpuolue ja hätätilassa Kristillisdemokraatti tai pari. Johtopäätökset vahvistettaneen myöhemmin Konstantinopolissa.

6 vastausta aiheeseen “Lehti vuonna 325: Pyhä Kolminaisuus puhuttaa konsiiliväkeä”

Miksi tuossa lukee että viestit moderoidaan? Eihän täällä ole mitään kontrollia…

Konsiili oli kuulemma konsultoinut historian ehkä kuuluisinta vetten ja muittenkin materioiden jakajaa, Mooses Lipposta, joka aikanaan onnistui jakamaan punaisten järvien maan verovarat epätasaisesti kahtia niin, että rikkaiden, niiden, jotka kykenevät taivaspaikkansa vuokran maksamaan, olisi helpompi kulkea veromassojen yli välttäen köyhyyden ja puutteen kiusaukset. Konsiili ilman viinasta on sailasta.

Kyllä meidän puolueessa on selviä elimellisiä eroja miesten ja naisten rakenteissa. Ja Barbeissa. Tai siis niiden rakenteissa.
Jos kolminaisuusoppia aiotaan julistaa, aiomme puoluevaltuustossa esittää sen muokkaamista muotoon ”SDP, Keskusta ja Pyhä Kokoomus”. Tai ”Elimellinen Kokoomus”. Tästä taitetaan vielä peistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
DiCaprio löytyi Tallinnan edustalta

(TALLINNA) Merestä Tallinnan edustalla viime yönä nostettu ruumis, jota luultiin noin kaksi viikkoa sitten mereen pudonneen helikopterin kadonneeksi lentäjäksi on...

Close