Kategoriat
Kotimaa

Bodomin tyynyliinan aitous kuohuttaa tunteita

(SIKSTUS) Aito reliikki vai taitava väärennös? Pyhäinjäännöksenä pidetty Bodomin tyynyliina herättää edelleen kiihkeitä tunteita uskonnollisissa ja miksei maallisemmissakin piireissä kautta maailman. Äskettäin alkanut kolmoismurhan oikeudenkäynti on nostanut debatin jälleen pintaan, ja argumentteja tyynyliinan historiallisuuden ja aitouden puolesta ja sitä vastaan on kuultu tiuhaan.
”Tyynyliina on kiistatta aito historiallinen reliikki. Siinä on selkeästi nähtävissä painautuneena Bodomin surmaajan kuva”, tiivistää liinan aitouden puolustajien mielipiteen Habeas Corpus.
”Pelkkää taikauskoa. Todennäköisesti kyseessä on joskus keskiajalla, eli 1960-70-luvuilla tehty taidokas väärennös”, katsoo puolestaan skeptikoiden edustaja Casus Belli.

Värikkäät vaiheet

Bodomin tyynyliina päätyi monien värikkäiden vaiheiden jälkeen ranskalaiselta de Charnyn suvulta Savoijin herttuan sekä Espoon poliisin kautta viimein Espoon käräjäoikeuden haltuun, missä se on tänäkin päivänä. Liina on tasaisin väliajoin kaivettu esiin tutkimuksia varten, mutta pyhiinvaeltajia ei ole päästetty katsomaan tai koskemaan itse esinettä.
Katolinen kirkko on lisäksi suhtautunut nuivasti pyyntöihin määrittää tyynyliinan ikä radiohiilimenetelmällä. Saattaa olla, että liinan alkuperä jää hämärän peittoon ja suhtautuminen siihen yhäkin vain uskonasiaksi.
Tyynyliina ei suinkaan ole ainoa kiistanalainen reliikki, jota säilytetään Espoossa. Myös nk. Leppävaaran jarruliina ja Tuomarilan nostoliina kuohuttavat niinikään tunteita vielä tänäkin päivänä.

4 vastausta aiheeseen “Bodomin tyynyliinan aitous kuohuttaa tunteita”

Kirjoitus ei valoita lainkaan mystisiä spermatahroja. Kuuluiko tyynyliina Monica Lewinskylle ?

(LINCOLN) Lincolnin katedraali East Midlandsissa on ottanut vastuulleen vuosisatoja (lähinnä lämpimimmissä maissa) kärvistelleen aneperinteen elvyttämisen myös Euroopassa. Taivaspaikkojen hintatasapainon odotetaan asettuvan noin kymmeneen tuhanteen puntaan per sielu, kunhan markkinat aukeavat täysin. Kauppa on kuitenkin alkanut jo lupaavasti ryhmätarjouksen siivittämänä. Tiedustelut ja alustavat paikkavaraukset pyydetään osoittamaan pastori Alex Knightille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kirkko suhtautuu kriittisesti rumien ja köyhien hedelmöityshoitoihin

(HELSINKI/ALABAMA) Rumien ja köyhien parien ei tulisi jatkossakaan saada hedelmöityshoitoja, totesi kirkkohallitus eilisessä kokouksessaan. Hallitus korosti myös avioliiton merkitystä perheen...

Close