Kategoriat
Ulkomaat

Banaanitasavaltojen liitto pohtii Mauritanian jäsenyyttä

(RANGOON) Sotilasvallankaappauksen kohteeksi joutunut Mauritania saattaa menettää jäsenyytensä Banaanitasavaltojen yhteistyöjärjestössä JUNTAssa. Asiaa käsitellään Burman pääkaupungissa Rangoonissa tänään alkaneessa järjestön vuosikokouksessa.
”Sinänsä sotilasvallankaappaus on pelkästään hyvä ja tavoiteltava asia, mutta on muistettava, että edellinen presidentti, heh heh, Maaouya Ould Taya, oli JUNTAn kunnioitettu jäsen. Lisäksi vallan kaapannut everstien ryhmä on käyttänyt puheissaan sellaisia huolestuttavia termejä kuten demokratia ja vapaat vaalit”, moitti isäntämaa Burman delegaatti U Know.
Vuosikokous pohtii myös, olisiko Egyptille annettava huomautus siitä, että se sallii presidentinvaaleihinsa useita ehdokkaita. JUNTAn mukaan demokratiakehitys onkin ollut viimeisten vuosien aikana huolestuttavan nopeaa, mikä on näkynyt myös järjestön jäsenmäärässä.
Kokouksen avauspäivänä vietettiin myös hiljainen hetki Irakin diktaattorin Saddam Husseinin kukistumisen muistoksi.

Yksi vastaus aiheeseen “Banaanitasavaltojen liitto pohtii Mauritanian jäsenyyttä”

Erityisen innolla odotetaan kokouksen loppupuheenvuoroa, jonka esittää Venäjän ’presidentti’ Putin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Gazan siirtokuntalaiset muuttavat Etelävaltioihin

(ALABAMA) Gazasta lähtöpassit saaneet siirtokuntalaiset ovat löytämässä uuden kodin yllättävältä suunnalta - rapakon takaa. Yhdysvaltain siirtolaisviraston mukaan jo sadat karkotetut...

Close