Kategoriat
Kotimaa

Tutkijat pelkäävät legojen opettavan lapsille vääristynyttä kehonkuvaa

(AKKUSATIIVI) Niitä löytyy liki jokaisen lapsiperheen kotoa, niiden parissa monet lapset viettävät jopa tuntikausia päivittäin, niitä pidetään harmittomina ja jopa hyödyllisinä lasten kehityksen kannalta – mutta niissä voikin piillä valtava vaara. ”Ne” ovat legoja ja vaara on vääristynyt kehonkuva, varoittavat lastenlääkärit sekä psykiatrit.
”On olemassa valtaisan suuri riski, että lapsi samaistuu legoukkojen tarjoamaan virheelliseen ihmismalliin ja kokee myöhemmin murrosiän myllerryksessä oman kehonsa riittämättömäksi”, selvittää pediatri Frank Hysteria propellihatussaan.
Lääkärit huomauttavat, että murrosikäisen on lähes mahdotonta saavuttaa legoukon mittoja ilman, että hän aiheuttaa itselleen vakavaa fyysistä vahinkoa. Esimerkiksi pään kääntäminen täydet 360 astetta voi tuottaa jopa hengenvaarallisia kaularangan murtumia.
Myös legoukkojen painoindekseihin pyrkiminen on ongelmallista, muistuttaa Hysteria.
”Normaali legoukkohan on pituudeltaan sellaiset pari senttiä ja painaa muutamia grammoja. Murrosikäinen tarvitsee kasvaakseen paljon hivenaineita ja energiaa, joten painon pudottaminen tällaisiin lukemiin tuo tullessaan varmasti monenlaisia kehityshäiriöitä”, kertoo Hysteria.
”Duplo-ukot ovat tosin vielä vaarallisempia, sillä niiden jalathan eivät edes liiku erillisinä. Vastaanotoilla onkin nähty monia pikkulapsia, jotka eivät osaa edetä kuin tasajalkaa hyppien”, hän puhisee.

Olenko liian lihava?

Lääkärit kehottavatkin tanskalaista leluvalmistajaa välittömästi korjaamaan tuotteidensa mittasuhteet vastaamaan paremmin todellisuutta. Uhka on selvästi akuutimpi kuin vaatemainosten tai mallinukkien antamat kehonkuvat, he sanovat.
Eivätkä lapsuuden vaarat lopu vielä tähän. Lääkärit kertovat myös kotieläinten voivan antaa taaperoille vaarallisia malleja. Monen mieli onkin järkkynyt heidän havaitsessaan nuorina aikuisina, ettei heistä olekaan Mustin tai Mirrin mittoihin. Tapaukset ovat järkyttäviä.
”Eräs nuori lähetti Suosikki-lehteen seuraavan kysymyksen: Dear Eki, olen noin metrin mittainen vihreä matelija. Elän Amerikan sademetsissä veden läheisyydessä, jonne usein pudottaudun vaaraa pakoon. Hännässäni on poikittaisia tummia raitoja ja kynteni ovat pitkät ja terävät. Olenko iguaani?”, siteeraa Hysteria ääni täristen.
Haitallisiksi kehonkuvan muotoutumisen kannalta epäillään myös kaurapuuroa, isää ja äitiä ja naapurin Pekkaa, joka on läski.

4 vastausta aiheeseen “Tutkijat pelkäävät legojen opettavan lapsille vääristynyttä kehonkuvaa”

Viekää lapsilta nyt vielä ampuma- ja teräaseetkin. Ettekä varmaan sittenkään olisi tyytyväisiä.

Mitä virheellistä on kulmikkaassa ihmismallissa, jonka pinnoilla kohoaa kraaterimaisia ulokkeita?

Mitä hittoa? Miten niin legoukot ovat vaaraksi terveelle ruumiinkuvalle? Päin vastoin – ihmisruumiit ovat vaaraksi legoukoille, kuten artikkelista jo nähdään. Ruumiit on geeniteknologiaa hyväksi käyttäen muokattava vastaamaan legoukkoja! Nih!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Espanja paloi helvetin tulissa

(MADRID) Eilen, eli vain viikko sen jälkeen, kun Espanja hyväksyi homoliitot maassa koko valtio tuhoutui helvetin lieskoissa. Myös Kanadassa on...

Close