Kategoriat
Kotimaa

Perinteinen kesäpaniikki iski Suomeen

(BRATWURST-SAUERKRAUT) Jokakesäinen tautihysteria on jälleen iskenyt Suomeen, kertovat kaikki tiedotusvälineet. Kaikkia kansalaisia pyydetään pysymään sisätiloissa, kuuntelemaan radion ulaverkkoa ja hyräilemään Finlandia-hymni, ilmoitti sisäministeriö. Joukkohysterian ja paniikin syynä on Kiinassa havaittu bakteeriperäinen sikojen kautta leviävä tauti, joka on tappanut jo yli 20 ihmistä.
”Kun kävi ilmi, että kyseistä bakteeria esiintyy myös suomalaisesa sikakannassa, oli helvetti irti samantien. Määräsimme heti miljoona sikaa tapettavaksi ja varmuuden vuoksi parikymmentä pohjalaista sikaniskaa hakattavaksi aika pahasti. Eivätpähän pääse iltapäivälehdet vittuilemaan hitaasta reagoinnista”, kertoi sisäministeriön vastaperustetun sikaosaston päällikkö Pertti Svinhufvud.
Tiedotusvälineiden ja viranomaisten mukaan sillä ”ei nyt ole paskankaan väliä” että tautitapauksia on ilmennyt vain Kiinassa, eikä mitään merkkejä sen leviämisestä mihinkään suuntaan ole. ”Pitääkö meidän muka vain odottaa ennenkuin jotain kauheaa tapahtuu?” kysyi pääkirjoitustoimittaja Antero Retorinen.
Sen sijaan viime kesät Suomea vainonneita alligaattoreita ei tiettävästi ole ainakaan vielä havaittu.

Yksi vastaus aiheeseen “Perinteinen kesäpaniikki iski Suomeen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Fakta: Hallituksen suosittelemat paniikinaiheet perusteluineen

Kiinan sikatauti "Muistakaa sars ja lintuinfluenssa. Paha tulee idästä." Terrorismi "Rauhainen suomalainen lintukoto on mennyttä. Juoskaa henkenne edestä, mieluusti aviomiehen...

Close