Kategoriat
Kotimaa

Yleisradio aloittaa viittomakieliset uutiset radiossa

(TOHLOPPI) Yleisradio aikoo laajentaa palvelutarjontaansa, tiedotti yhtiö maanantaina. Uutena aluevaltauksena ovat Radio Suomen ja Ylen Ykkösen taajuuksilla aloitettavat viittomakieliset uutiset. Ensimmäinen lähetys on luvassa alkusyksyllä, ja uutisia on tarkoitus lähettää päivittäin. Yhtiön toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan on hämmästyttävää, ettei kukaan muu alan toimija ole havainnut markkinarakoa aiemmin.
Yleisradio suunnittelee myös braillella toteutettuja ajankohtaislähetyksiä televisioon, viikon luontoäänien laajentamista käsittämään myös puut ja kukkaset sekä erityistä Merisää 24h -kanavaa, joka toistaa vuorokauden ympäri tauotta säätietoja rannikkoasemilta. Ylen kakkosen teksti-tv taas saataneen toimintakuntoon jo vuonna 2012.
”Ilman digitaalista tekniikkaa tämä kaikki ei olisi mahdollista”, Jungner muistuttaa.

9 vastausta aiheeseen “Yleisradio aloittaa viittomakieliset uutiset radiossa”

(KESÄKATU MIESTÄ) Vielä vahvistamattomien salaisten julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan MTV:n vastaveto on ryhtyä tuottamaan viittomakielistä stand-up-komiikkaa. ”Jukka Puotila imitoi aivan mahtavasti Paavo Lipposta vasemmalla kädellään ja Eero Heinäluomaa samaan aikaan oikealla. Kyllä tässä digitaaliradiolle ei jäädä toiseksi, juu”, huohottaa Päiviö Pyysalo MTV3+-0 -kanavalta. Ruåtsinkielisille on luvassa Andre Wikströms Fullträff handbara show, jossa viitotaan tietä Ekbergin kahvilaan ja bonuksena Bettina S. huitoo merisään Borgåån edustalla.

Musiikkiohjelmissa pyritään epätoivoisesti plagioimaan kaupallisia radiokanavia, joissa itserakkaat juontajat puhuvat päälle kappaleiden alkuun, loppuun ja muutaman kerran keskellekin kun ovat mielestään niin helevetin cooleja, tällä saralla Ylen juontajat ovat tosin kunnostautuneet jo silloin kun Kekkonen oli presidenttinä. Kanavan vakiosloganeita syötetään tietokoneella eri kombinaatioina 2-3 kappaleen välein niin että jokainen kuulija tietää viimeistään varttitunnin kuluttua että kanavan webbisivut ovat siis todellakin siis uudistuneet, studioon voi soittaa ja meillä soi shit music mostly.
Erityisinä teemaviikkoina taataan, että yhtään kappaletta ei kuulla kokonaisena mihinkään aikaan vuorokaudesta, ja jos kuitenkin kuullaan, niin soittamalla heti studioon voi osllistua kilpailuun jossa on jaossa jotain ylijäämäroinaa.

Saako toivoa? Toivoisin radiooni Lappajärven Meteoriittikiveä lukemassa Aleksis Kiven Seitsemää Veljestä. Hätätapauksessa Pirkko Liinamaan aivastelema Sinuhe Egyptiläinenkin käy.

Että jo vuonna 2012 teksti-tv toimii. Kyllä sitä on odotettukin. Teksti-tv:n fonttivalikoimaan saataneen @-merkki joskus vuonna 2020?

No voihan perkele, nyt tän lukeneet luulee et oon kopsannu ton ”viittomakieliset uutiset radiosta” -jutun täältä ku lavalla seuraavan kerran heilun. Tosiasiassa jutun ensiesitys oli maaliskuussa GUSU:ssa. Mut kuka minuu uskoo…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hauskojen juttujen varannot ehtymässä

(ROOMA) Ihmisten naurut on pian naurettu, varoittaa maapallon luonnonvarojen riittävyyttä seuraava Rooman klubi. Järjestön tuoreen arvion mukaan hauskojen juttujen varannot...

Close