Kategoriat
Urheilu

Urheilupäättäjät ja -toimittajat vakuuttavat arvostavansa naisurheilua

(ACCELERANDO) Naisten jalkapallojoukkueen EM-kisamenestyksen vanavedessä on Suomessa leimahtanut ankara keskustelu naisurheilun arvostuksesta. Kriitikoiden mielestä naisurheilijoita ei tueta riittävästi ja heihin suhtaudutaan seksistisesti ja alentuvasti – tuoreessa muistissa kun ovat kansainvälisten jalkapallopamppujen kommentit EM-kisojen lopussa.
Nyt suomalaiset urheilupäättäjät ja -toimittajat ovat ryhtyneet yhteistuumin kohottamaan naisurheilun arvostusta. SLU ja urheilutoimittajien yhdistys ovat yhdessä laatineet laajan toimintasuunnitelman, jolla pyritään kohentamaan niin naisurheilun rahoitusta kuin sen käsittelyä mediassa. Ohjelman nimeksi on annettu ”Tissit ja perse 2010”.
”Aivan liian usein saa nähdä, että sanomalehtien urheilusivuilla naisia käsitellään vain heidän ulkomuotonsa kautta, ja lehteen pääsevät vain nätit tytöt. Tissit ja perse -ohjelma on suunnattu nimenomaan tämän epäkohdan korjaamiseksi. Tarkoituksena on oikaista se tiukassa istuva käsitys, että naisurheilija pääsee lehden palstoille vain, jos hän on ulkomuodoltaan kaunis tai esiintyy muutoin harvinaisen vähissä vaatteissa tai riettaassa asennossa”, kertoo urheilutoimittaja Pekka Rintaääni pornosivuja surffaillen.
Erityisessä tarkkailussa ovat ohjelman mukaan etenkin suurten tennis- ja muiden turnausten aikana perinteisesti julkaistavat ’kisojen kauneimmat’ -tyyppiset jutut , ja kaikki rantalentopalloa käsittelevät artikkelit. ”Tai, no, Kuznetsovaa ja Davenportia ei lasketa, kun ne on rumia, eikä Mauresmoa, kun se on lesbo”, mainitsee Rintaääni poikkeuksista.
Kiellettyjä juttujakin saa tehdä, jos toimittaja liittää oheen vastaavan tarinan turnausten miespuolisista osallistujista. ”Ongelmaksi saattaa tosin muodostua se, ettei miestoimittajilla ole tarvittavaa vokabulaaria miespuolisten urheilijoiden kuvaamiseen. Tuotammekin heitä varten vihkosen, jossa luetellaan sopivia imartelevia ilmauksia urosatleeteista, kuten jänteikäs, herooinen ja syötävä”, luettelee Rintaääni.
Vihkosen teossa konsulttina on toiminut sarjakuvataiteilija Ralf König.
SLU puolestaan aikoo aloittaa reippaan lobbaamisen naisurheilun suuremman rahallisen tuen puolesta. Alkukesästä herätti närkästystä etenkin se, ettei olympiakomitea myöntänyt menestyksekkäälle naisten jalkapallojoukkueelle tukea. Tulevaisuudessa tilanne muuttuu, lupaa SLU.
”Niin, emmehän me halua, että naiset joutuvat myymään itseään, vaikka kaipa niitä ostajia täältäkin löytyisi, röh röh”, kommentoi järjestön edustaja Ismo Sika.

6 vastausta aiheeseen “Urheilupäättäjät ja -toimittajat vakuuttavat arvostavansa naisurheilua”

Noh, noh. Korrekti nimi ei ole ”kääpiönheitto” vaan ”pituusrajoitteisten uudelleensijoittelu ilmateitse”.

kunhan se ralf königin tappaja kortsu iskee, siinä suomen urheilu saa todellakin munat pois tossun alta

Hahah. Kyllä taas kolahti. Tosin darra töissä on aikamoinen. Kehtaiskohan sitä surffailla ”niillä” saiteilla.

”pituusrajoitteisten uudelleensijoittelu ilmateitse” 😀
päivän paras.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Helsingin Sanomien toimittajat uskaltavat taas liikkua ulkona

(FORTISSIMO) Paperiteollisuuden työtaistelun loppuminen otetiin huojennuksella vastaan etenkin Helsingin Sanomien toimituksessa. Toimittajat pääsivät näin ensimmäistä kertaa yli viikkoon ulos Sanomatalosta...

Close