Kategoriat
Kotimaa

Lehtimiehet nousevat paperimiehiä vastaan

(HELSINKI) Useat sanoma- ja aikakauslehdet ovat lomauttamassa suuren osan työntekijöistään. Syynä lomautuksiin on paperin loppuminen, ja tätä kautta lehtien seisokki. Suomen Sanomalehtijoukkojen tiedottaja Hertti Pemanus kertoo, että useat lehtialan työntekijät tuomitsevatkin nyt paperiliiton seisauksen.
”Aikaisemmin ei ollut väliä, miten neuvottelut etenevät. Hyviä uutisia sieltä sai ja samalla sai nauraa hyvätuloisille paperimiehille. Nyt tilanne koskee kuitenkin laajempia kansanosia”, Pemanus sanoo ja tuijottaa omaan napaansa.
”Monilla lehdistön keskustelupalstoilla on jo puhuttu siitä, että voitaisiin siirtyä kokonaan nettilehtiin, kun eivät näemmä saa sitä paperia maailmalle. Tai sitten siirrytään venäläiseen paperiin.”
Myös toisenlaisia, voimakkaampia puheita on käyty palstoilla. Useat pääkaupunkiseudun suurlehtien toimittajat ovat avoimesti uhkailleet paperimiehiä.
Keskustelupalstoilla on puhetta ollut siitä, että tulevaisuudessa lehdissä käytetään yhä vaikeampaa kieltä ja useampia sivistyssanoja, jolloin ”ammattikoulun käyneet paperiäpärät eivät ymmärrä siitä sanaakaan”.
”Siinähän lukevat perkeleet urheilu-uutisia, kun jalkapallokatsauksessa kerrotaan, kuinka ’Hakan defensiaaliset manooverit konkuerroivat Mypan baasiksen’ tai kuinka ’Jasmin Mäntylä ventiloi kataraktia bikineissä’ , kertoo uutistuottaja Pötköläinen jostakin päin Keski-Suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Geneerisiä uutissähkeitä juhannukseksi

Eräitäkin pulloja juotu - Juhannuksena suomalaiset ovat jälleen nauttineet runsain mitoin alkoholijuomia. Halpa olut teki hyvin kauppansa elintarvikeliikkeissä ja Alkojen...

Close