Kategoriat
Talous

Paperiliitto hamuaa työsulunmurtajia Ruotsista

(VALKEAKOSKI) Metsäteollisuus on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan nyt kaksiviikkoiseksi tarkoitettua työsulkua, kunnes neuvotteluratkaisuun työntekijäpuolen kanssa päästään. Työntekijöitä edustava Paperiliitto on kuitenkin alkanut hamuta lahden ylitse murtaakseen työsulun. Liiton huhutaan suunnittelevan kahden-kolmenkymmenen ruotsalaisen tehdaspatruunan kuljettamista maahan työnantajatehtäviin.
”Olemme täysin varautuneita tästä mahdollisesti seuraaviin levottomuuksiin”, totesi Paperiliiton valtuuskunnan johtaja Erwin Kuoleman Enkeli eilisiltaisessa tiedotustilaisuudessa.

Vanhat levottomuudet
yhä muistissa

Kuoleman enkeli viittaa bussilakon aikana maahan tuotujen pääjohtajien aiheuttamiin levottomuuksiin. Tuolloin työnantajat osoittivat suurin joukoin kaduilla mieltään ja poliisi joutui suojaamaan maahantuotujen rikkaiden pamppujen työmatkoja väkivaltaan valmistautuneilta, epätoivoisilta työnantajilta ja johtoportaalta.
Poliisi ei vielä kommentoi mahdollisia levottomuuksia erityisen innokkaasti.
”Otamme tilanteen sellaisena, kuin se tulee. Tiedämme, että työnantajien joukossa on todella nälkää nähneitä yksilöitä, jotka saattavat hyvinkin äityä epätoivoissaan äärimmäisiin toimiin. Toivomme kuitenkin, että kaikilla pysyy järki päässä”, kuvailee virkavallan valmistautumista konstaapeli Arvi Siniparta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi ulkoistaa jääkiekkoilun Tsekkiin

(HELSINKI) Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti varhain keskiviikkoaamuna päätyneensä yhdessä valtioneuvoston kanssa tutkimaan mahdollista ammattimaisen jääkiekkoilutoiminnan ulkoistamista Tsekkiin. Jo seuraaviin mm-kisoihin mennessä...

Close