Kategoriat
Politiikka

Halonen asetti Suomen kansainvälisten tehtävien edelle

(TANGANJIKA) Presidentti Tarja Halonen päätti lähteä tavoittelemaan toista kautta, vaikka hänelle olisi ollut tarjolla lukuisia kansainvälisiä tehtäviäkin, kerrottiin presidentin kansliasta perjantaina. Oman maan etu ajoi kuitenkin kanslian mukaan henkilökohtaisten ambitioiden edelle.
”Haloselle tarjottiin mm. YK:n pääsihteerin virkaa ja Yhdysvaltain presidenttiyttä”, kertoi kanslian tiedottaja Pelle Hermanni korvat vain hienokseltaan heiluen.
”Totta puhuen, Halosta on vakavasti kaavailtu esimerkiksi WFP:n ja Unicefin johtotehtäviin”, jatkoi Hermanni toinen käsi selän takana.
”Mutta ihan oikeasti, nimekäs EU-virka oli ihan totta tyrkyllä”, intti Hermanni nenä pitkällä.
”On meille ainakin kerran soitettu ulkomailta, vaikka tulikin väärään numeroon”, yritti Hermanni vaikkei kukaan ollut enää kuuntelemassa.

3 vastausta aiheeseen “Halonen asetti Suomen kansainvälisten tehtävien edelle”

(Nå, den dal) Suomessa hyvin arvostettu valtiovierailija, Muumilaakson oma Muumimamma on tyytyväinen Halosen asettumisesta ehdolle. ”Kyllähän se semmoisista jatkamisaikeista vähän vihjaili kun viime kesänä Muumitalon kuistilla söimme lättyjä ja mansikkahilloa. Kehoitin häntä aina pitämään villasukat jalassa, siten tarkenee kovilla yöpakkasillakin”, Mamma kertoo ja tarjoilee lämmintä viinimarjamehua lasiin ja housuilleni.
Sen sijaan Mamma ei halua kommentoida huhuja lempinimensä ”Iso Mamma” taustasta ja Niiskuneidin ”vapaamielisyydestä”, Nuuskamuikkusen kotipuutarhan kasvilajikkeista, Muumipapan ”Manhatttanin dynamiitin” kaupittelusta, oopiumin salakuljetuksesta merirosvoliigan toimesta, Surku-koiran seksuaalisesta suuntautumisesta, Haisulin ja Nipsun pyramidisijoituksista sekä poikansa Muumipeikon ja Tuu-Tikin suhteesta. Nuoruutensa LBJ-kokeilut hän kuittaa ”hupsutuksena” ja kehoittaa toimittajaa pitämään kuononsa kiinni. Talon alta kuuluva Mörön murina saa väreet kiirimään pitkin selkäpiitä ja ymmärtämään Muumitalon seinään kiinnitetyn ”ostamme ostolaskuja” -perintätoimistomainoksen vakuuttavuuden.

Kekkonen ilmoittaa ehdokkuudestaan tänään
Presidentti Kekkosen odotetaan ilmoittavan lauantaina siitä, aikooko hän asettua ehdolle tammikuun presidentinvaaleihin.
”Presidentti Kekkonen on kuitenkin antanut ymmärtää, että ilmoitus tulee ennen Keskustan puoluekokousta, sanoo meedio Elise Laden Konnevedeltä. Ladenin ennustus perustuu pastellivärein tehtyyn aurapiirustukseen.
Kekkosen suosio on yhä huippuluokkaa, vaikka kannatus on lähtenyt laskuun 1970-luvun jälkeen. Presidentti Kekkosen suosio on kesäkuusta 1965 laskenut kahdeksankymmentä prosenttiyksikköä, ilmenee viime marraskuussa tehdystä mittauksesta.

Kekkonen ja IS vastakkain
Presidentti Kekkonen (maalaisliitto) syyttää Ilta-Sanomia jatkuvasta syrjinnästä. Lehden vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle osoittamassaan myllykirjeessä presidentti Kekkonen valittaa, että hänen presidenttiehdokkuuttaan ei ole mainittu yhdessäkään Ilta-Sanomien jutussa.
Pietilän mukaan Kekkonen on häirinnyt häntä öisin huutelemalla ja kolistelemalla. ”Olemme halunneet, että nämä taustat ja nimenomaan hänen toimintatapansa suhteessa mediaan tulisi julki. Siitä tässä on kysymys”, painotti päätoimittaja Pietilä.
”Kun Kekkonen oli elossa, hän tietysti toimi toisella tavalla tai se sopi hänen toimintatyyliinsä. Hietaniemen hautausmaan toimintatapa ei kuitenkaan sovi presidenttiehdokkaan toimintatapaan.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi kaatui tuttuihin virheisiin Euroviisuissa

(VEKARAJÄRVI) Suomen putoaminen jälleen kerran mitalipeleistä Euroviisuissa on herättänyt laajaa kuohuntaa sekä internetin keskustelupalstoilla että alan piireissä kaukalon ulkopuolella. Selitystä...

Close