Kategoriat
Kotimaa

Yöpakkaset hidastaneet kevätkylvöjen alkua

(HELSINKI/MOSKOVA) Kevään yöpakkaset ovat monin paikoin hidastaneet kevätkylvöjen alkamista Etelä-Suomessa. ProAgria Maaseutukeskusten liiton ja Suomen hallituksen rauhoittelevan tiedonannon mukaan kevätviljojen kylvö päästään kuitenkin aloittamaan melkein normaaliajassa.
”Kevyillä hietamailla on jo päästy istuttamaan varhaisperunaa, yöpakkaset ovat hidastaneet ainoastaan syysviljojen ja nurmien kasvun alkua. Myös sosiaalidemokraattinen enemmistö maamme hallituksessa on täysin normaali asia”, toteaa pääministeri K.A. Fagerholm kolmannen hallituksensa uskottavuudesta.
Pääministerin lausunnosta huolimatta yöpakkaset paukkuivat jälleen viime yönä. Varhain tänä aamuna Neuvostoliitto kutsui suurlähettiläänsä Helsingistä Moskovaan. Presidentti Urho Kekkonen vaatii voimakkain äänenpainoin hallituksen vaihtamista kevätkylvöjen käynnistämiseksi ja maiden välisen luottamuksen ja kulttuurivaihdon palauttamiseksi.
”SDP ja kokoomus hallituksessa? Virolainen ulkoministerinä? Mihin tätä onnetonta kansaa taas ollaan johtamassa? Olemme pieni maa suuren maan rinnalla”, Kekkonen muistuttaa Lehden toimitukselle lähettämässään myllykirjeessä.
Lehden saamien tietojen mukaan kolmisen kuukautta jatkuva kriisi laukeaa aikanaan muutamassa tunnissa, kun Kekkonen matkustaa Leningradiin ja tapaa siellä pääministeri Hruštševin. Herrat toteavat yhdessä, ettei Suomen ulkopolitiikka muutu.
Tapahtumat osoittavat kuitenkin, että puoluehajaannus ja eduskunnan heikkous siirtävät vallankäytön painopistettä edelleen presidentille. Tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida yöpakkasten vaikutusta syksyn lopulliseen satoon.

2 vastausta aiheeseen “Yöpakkaset hidastaneet kevätkylvöjen alkua”

Joo-o, kyllä noille Yöpakkasille pitäisi jo jonkun lähettää Noottia, ihme touhua, kun ei (Terijoen, toim. huom.) Hallituskaan tee mitään!?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti ilmoisna ikinä: Pohjolan veriteon taustalla "huono palvelu"

Pohjolan hääpitojen eilisen veriteon taustalla oli ilmeisesti juhlien kuokkavieraan omasta mielestään saama huono kohtelu. Poliisin mukaan alkoholilla ei kuitenkaan juuri...

Close