Kategoriat
Arkisto

Lehti ilmoisna ikinä: Pohjolan veriteon taustalla "huono palvelu"

Pohjolan hääpitojen eilisen veriteon taustalla oli ilmeisesti juhlien kuokkavieraan omasta mielestään saama huono kohtelu. Poliisin mukaan alkoholilla ei kuitenkaan juuri ollut osaa tapahtumien kulussa.
Tuop’ on lieto Lemminkäinen, poika, veitikkä verevä, heti kun tuli tupahan, astui keskilattialle: silta liekkui lehmuksinen, tupa kuusinen kumahti. Siitä siirtihen ylemmä, pyörähtihe pöyän päähän; istuihe rahin nenähän, petäjäisen penkin päähän: rahi vastahan rasahti, petäjäinen penkki notkui.
Tyttö pieni, tyhjä lapsi, pahin astian pesijä, lusikkojen luutustaja, kapustojen kaapustaja pani keittoa patahan: luut lihoista, päät kaloista, vanhat naatit naurihista, kuoret leivistä kovista. Toi siitä olutta tuopin, kannun kaljoa pahinta juoa lieto Lemminkäisen, appoa halun-alaisen. Lemminkäinen, lieto poika, katsoi tuosta tuoppihinsa: toukka on tuopin pohjukassa, käärmehiä keskimailla; äärillä maot mateli, sisiliskot liuahteli.

Juhlien isäntä
myös aseistettu

Otti miekan, riisui rauan, tempasi tuliteräisen huotrasta huveksisesta, vyöstä vennon-selkäisestä. Mittelivät, katselivat noien miekkojen pituutta: olipa pikkuista pitempi miekka Pohjolan isännän, yhtä kynnen mustukaista, puolta sormuen niveltä.
Tuop’ on lieto Lemminkäinen siinä lyöä silpahutti, iski miestä miekallansa, kavahutti kalvallansa. Löip’ on kerran luimahutti: laski pään on päältä olka, kallon kaulalta sivalti; vei kuin naatin naurihista tahikka tähkän olesta, evän kaikesta kalasta. Päähyt pyörähti pihalle, miehen kallo kartanolle, kuni nuolen noutaessa puusta koppelo putosi.

Verityön tekijä
yhä karkuteillä

Jo aika tosin tulevi, päivä liitolle lipuvi, toki käypi tuskemmaksi, läylemmäksi lankeavi asuskella Ahti poian, Lemminkäisen leyhytellä noissa Pohjolan pioissa, salajoukon juomingissa.
Jo nyt Ahti Saarelainen, itse lieto Lemminkäinen, pistäiksen on piilemähän, painaikse pakenemahan pimeästä Pohjolasta, sangasta Saran talosta. Tuossa lieto Lemminkäisen, tuon on Ahti Saarelaisen, täytyi toisiksi ruveta, piti muiksi muutellaita. Kokkona ylös kohosi, tahtoi nousta taivahalle: päivä poltti poskipäitä, kuuhut kulmia valaisi. Poliisi toivoo paon mahdollisten silminnäköijöiden ilmoittautuvan ensi tilassa.

3 vastausta aiheeseen “Lehti ilmoisna ikinä: Pohjolan veriteon taustalla "huono palvelu"”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Putin: Demokratia kunnossa

(KREML) Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuutti sunnuntaisessa puheessaan demokratian voivan hyvin Venäjällä. Muunlaiset väitteet Putin kuittasi formalistitaiteilijoiden ja kansanvihollisten propagandana....

Close