Kategoriat
Paavi

Työttömyys ja lapsiperheet pääteemoja paavinvaaleissa

(VATIKAANI) Huhtikuun lopussa järjestettävien Vatikaanin paavinvaalien kärkikysymyksiksi ovat nousemassa työttömyys sekä lapsiperheiden asema, kertoo Italian tv-kanava RAI:n tekemä tuore gallup.
Kyselyn mukaan enemmistö vastaajista katsoi, että tulevan paavin olisi puututtava sisäpolitiikassa erityisesti Vatikaania vaivaavan rakenteellisen työttömyyden hoitamiseen. Pitkäaikaistyöttömien suuri määrä on jo johtanut sosiaalisten ongelmien kasvuun maassa.
Myös maan kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen huoletti monia. Noin 20 prosenttia sanoi pelkäävänsä, että globalisaation myötä työpaikat karkaavat Vatikaanista halvemman työvoiman maihin. Huoli ei ole aiheeton, sillä esimerkiksi kiinalaisen kardinaalin tuntipalkka on vain vajaa kymmenesosa Vatikaanissa työskentelevään verrattuna.
Yli puolet piti myös tärkeänä sitä, että lapsiperheiden asemaan saataisiin helpotusta. Tulevan paavin toivotaan puuttuvan esimerkiksi perhepäivähoito- ja isyyslomakysymyksiin. Lisäksi toivotaan lapsilisien korotusta.
Kyselyyn haastateltiin huhtikuun alussa noin 120:a yli 50-vuotiasta kardinaalia Pietarinkirkon aulassa. Virhemarginaali on sivun oikeassa laidassa kaksi senttiä ja vasemmassa neljä.

Yksi vastaus aiheeseen “Työttömyys ja lapsiperheet pääteemoja paavinvaaleissa”

Paavin kuolema on parantanut selvästi Italian työllisyyttä, kun muutama miljoonaa ihmistä on matkustanut Roomaan ja lisäksi ostanut kaikenlaista seremoniallista rihkamaa. Jos Vatikaani laskisi liikkeelle edesmenneen Paavin kuvalla varustetun 2 euron kolikon, niin niitä menisi kaupaksi kymmeniä miljoonia kappaleita niin hyvällä marginaalilla että Monetan toimituskulut ym olisivat lähinnä amatöörien puuhastelua. Jälkimainingeissa tapahtuvat ihmeparanemiset ja muu mediakohu pidentävät ilmiön kestoa
Jos paaviksi valittaisiin esimerkiksi vain yli 80-vuotiaita niin talouselämä saisi tällaisia piristysruiskeita useammin, voitaisiin jopa perustaa ministeriö jonka vastuualueena on tällaisten kansanvaellusten suunnittelu ja taitava provosointi niin että Paavin kuoleman suremisesta tulisi Italiankin taloudelle uusi tukijalka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Poliisi ratkaisi morsiamen ryöstö -tilanteen

(ORIMATTILA) Morsiamen ryöstöä seurannut panttivankitilanne ratkesi verisesti hetki sitten. Tilanne Orimattilassa oli tuolloin kestänyt liki tunnin. Poliisin tarkk´ampuja ampui yhden...

Close