Kategoriat
Urheilu

Suomi siirtyy urheilun 25-vuotissuunnitelmiin, jalkapallo ainoa sallittu urheilumuoto

(SUOMI) Suomi aloittaa kansallisen 25-vuotissuunnitelman, joka kieltää kaiken urheilun jalkapalloa lukuunottamatta. Asiasta päätettiin eilen valtioneuvoston, Suomen Urheiluliiton, Olympiakomitean sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen yhteisessä kokouksessa. Ratkaisuun ajauduttiin sen jälkeen, kun Suomi lauantaina hävisi jalkapallon MM-karsintaottelun Tsekkiä vastaan lukemin 4-3. Katkera tappio merkitsi käytännössä Suomen jäämistä arvokisojen ulkopuolelle.
Jalkapallo on ainoa sallittu urheilumuoto tästä päivästä alkaen. Tavoitteena on, että kahdenkymmenenviiden vuoden kuluttua Suomi hallitsee maailman jalkapallokenttiä suvereenisti. “Vittu jumalauta saatana… vitun pakki vittu… puujalka riplaa omalla maalilla… ei saatana voi riplata tuossa…!! Ei vittu, miten paljon vituttaa saatana… Ei jumalauta saatana miten voi mies puskea tuosta… suoraan maalivahdin käsiin saatana… ei voi torjua tuosta.. ei vittu, ei vittu voi mitenkään torjua tuosta! Ei jumalauta saatana…”, Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä kertaa päätöksen perusteita.
Uuden suunnitelman ansiosta kaikkien kansalaisten kaikki liikuntasuoritukset palvelevat tavalla tai toisella huippujalkapalloa seuraavan 25 vuoden ajan. Muu urheilu ja liikunta on kiellettyä päällesylkemisen ja teloittamisen uhalla. “Suomi on pieni kansakunta, mutta tällä tavalla saamme riittävän määrän huippuyksilöitä lajin pariin, niin pelaajiksi kuin valmentajiksikin”, Mäkelä kuvailee.
Jalkapallon jälkeen, eli vuonna 2030 painopiste siirtyy jääkiekkoon. ”Näitkö vittu world cupin finaalin? Näitkö vittu mm-finaalit 2001, 1999 ja 1998? Näitkö olympialaisten välierän -98?” Mäkelä perustelee. Jääkiekon jälkeisestä painopistelajista ei ole vielä tehty päätöstä, mutta ehdolla ovat ainakin miesten 200 metrin sekauinti, tennis, keihäänheitto, maastohiihto sekä kreikkalais-roomalainen paini.
Urheilijoista Jari Litmanen on kommentoinut suunnitelmaa tuoreeltaan. “Päästäkää minut kotiin. Minä olen sairas ihminen, ettekö te näe?” Litmanen parahtaa ennen kuin hänet teljetään Palloliiton auton takakonttiin.

6 vastausta aiheeseen “Suomi siirtyy urheilun 25-vuotissuunnitelmiin, jalkapallo ainoa sallittu urheilumuoto”

Pesäpallo on ainoa laji jossa Suomella on mahdollista menestyä pysyvästi, kunhan kellekään ulkomaalaiselle ei kerrota että tällainen laji on olemassa. EU:n puitteissa lajille olisi syytä hankkia samankaltainen suoja kuin joillain etnisille ruokalajeilla (esim. mämmi) on, mutta tietenkin salaisella lisäpöytäkirjalla niin ettei kukaan ulkomaalainen saa tietää lajista.

Kuten loistava ja ikuinen valmentajamme Antti Muurinen sanoisi:
”Eteenpäin on menty.”

Jalkapalloliigan infossa kerrottiin, että mitä etäämmällä seura on Helsingistä, sitä huonommin se kaudella 2005 menestyy. Miksi turhaa pelata? Kartta ja viivoitin käteen ja siinä on ! Säästyy rahaa ja hikeä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Keskustelu seitsemännestä ydinvoimalasta kiihtyy

(OLKILUOTO) Paineet seitsemännen ydinvoimalan rakentamiseksi Suomeen lisääntyvät. Lehden saamien tietojen mukaan Teollisuuden voiman tilaama vajaan 2000 megawatin reaktori sijoitetaan Olkiluotoon...

Close