Kategoriat
Kulttuuri

Raamatun uudessa painoksessa useita epätarkkuuksia

(LOHJA) Raamatun uudesta suomenkielisestä painoksesta on löydetty useita asiavirheitä ja epätarkkuuksia. Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma on vaatinut painoksen toimittaneelta kustannusyhtiöltä selvitystä siitä, kuinka epätarkkuudet ovat tekstiin joutuneet.
”Painos sisältää useita selkeitä virheitä. Esimerkiksi sen historiaa käsittelevässä osiossa ohitetaan täysin jotakuinkin kaikki ennen viime jääkautta tapahtunut. Myös evankeliumeissa on sisäisiä ristiriitoja ja mitä kaikkea vielä. Minä kysyn: miten näin epäluotettavaan teokseen voisi nojata mikään järkevä maailmankatsomus?” ihmetteli arkkipiispa Paarma kovaan ääneen, vaikka nimenomaan yritettiin hyssytellä.

Rasismia ja seksismiä

Erityisen tuomittavana Paarma pitää painokseen eksyneitä rasistisia ja seksistisiä huomautuksia ”pakanoista” ja ”vaimon asemasta”. Myös homoseksuaalisuuteen viitataan painoksessa tavalla, joka on omiaan täyttämään rikoslaissa määritellyn kansanryhmää vastaan kiihoittamisen tuntomerkit.
”Me emme voi hyväksyä sitä, että Jumalan nimissä poljetaan ihmisten oikeuksia! Me emme tule hyväksymään tällaisia karkeita virheitä, tällaisia kammottavia hyökkäyksiä inhimillistä suvaitsevaisuutta kohtaan”, ryöpytti Paarma.
Raamatun painos ei koskaan ehtinyt kauppoihin asti, joten tarkkaa tietoa sen sisällöstä ei ole. Kustantaja kuitenkin vakuutti Paarmalle, että koko painos tullaan käymään huolella uudelleen läpi ennen sen päästämistä yleisön käsiin.

5 vastausta aiheeseen “Raamatun uudessa painoksessa useita epätarkkuuksia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Etiopia siirtyy huomiotalouteen

(ADIS ABEBA) Afrikan sarvessa sijaitseva Etiopia ilmoitti tänään siirtyvänsä huomiotalouteen. Presidentti Girma Wolde-Giorgisin mukaan köyhän Itä-Afrikan maan ainoa selviytymismahdollisuus kiihtyvässä...

Close