Kategoriat
Talous Ulkomaat

Etiopia siirtyy huomiotalouteen

(ADIS ABEBA) Afrikan sarvessa sijaitseva Etiopia ilmoitti tänään siirtyvänsä huomiotalouteen. Presidentti Girma Wolde-Giorgisin mukaan köyhän Itä-Afrikan maan ainoa selviytymismahdollisuus kiihtyvässä kansainvälisessä kilpailussa on huomiotalouden tuoma kasvu.
”Huomiotalous on symbolien, dialogin, markkinoinnin, brändien, draaman ja kertomusten jännitteiden taloutta, kykyä luoda lisäarvoa aineettomin keinoin. Se sopii meille erinomaisesti, koska täällä Etiopiassa ei kauheasti ole yhtään mitään aineellista”, Wolde-Giorgis perustelee.
Presidentin mukaan kuivuuden, nälänhädän, sotien, sisällissotien ja poliittisten levottomuuksien runtelema Etiopia on maailman ensimmäinen valtio, joka siirtyy huomiotalouteen suoraan keräilytaloudesta. ”Maanviljelys ja teollistuminen olisivat olleet turhia välivaiheita. Ne olisivat jarruttaneet modernin bisneksen ja hyvinvoinnin syntymistä”, johtaja järkeilee.
Yrittäjä Jari Sarasvuon tunnetuksi tekemän huomiotalouden filosofiassa ihminen pärjää paremmin, jos hänet tunnetaan. Sarasvuon mukaan ”menestys perustuu kykyyn saada huomiota”.
Etiopiassa ei pelätty siirtää länsimaisen yritysfilosofian oppeja sellaisenaan valtiotasolle. Wolde-Giorgisin suunnitelmissa Etiopia aikoo herättää maailmanlaajuista huomiota ainakin hyökkäämällä Eritreaan, sekaantumalla Darfurin kriisiin Sudanissa, lietsomalla väkivaltaisia heimosotia kotimaassa ja lisäämällä naisten julmia ympärileikkauksia. ”Ratkaisevaa on luoda tunnelataus, joka kuljettaa niin juonta kuin tarinaakin eteenpäin”, presidentti kertaa oppimaansa.
”Eli oikeastaanhan mikään ei muutu”, hän vielä lisää.
”Huomiotalous on emotionaalisten riskien taloutta. Huomiotalous on vaurastumispulssi”, toistelee terävähampainen heimopäällikkö M’Bonga leiritulilla ja nappaa lihavan torakan suuhunsa.
”Juhana, jollain merkillisellä tavalla mä rakastan sua”, toteaa puolestaan Jari Sarasvuo ja muistuttaa Trainers’ Housen olevan Suomen tavoitelluin työpaikka.

4 vastausta aiheeseen “Etiopia siirtyy huomiotalouteen”

Katalysoidaksemme huomiotaloutta, olemme nyt myymässä Etiopian kaupungit markkinatalouden synkille voimille. Addis Abeba siirtyy jo pitkään kauppaa odotelleelle Adidakselle ollen nyt nimeltään Adidas-Salomon Ltd. Dire Dawa on tulevaisuudessa Daiwa Reels ja Gambela nimeltään http://www.google.com. On siinä neekerillä tavattattavaa junalippua ostaessaan.

Koska Helmenkalastaja tipahti Diilistä, hän on loistavaa materiaalia seuraaviin Etiopian presidentinvaaleihin. No joo, voi Juhana-raukkaa, kun Jari hänellä paskat nakkasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Taso laskee, missä vika?

Viitaten juttuun "Alkon lakko jätti kuivin suin": Onpas Samizdatin taso vajonnut sitten viimenäkemän. Itäkeskuksen yläasteen koululehdeltäkin voisi odottaa terävämpää mediasatiiria...

Close