Kategoriat
Kulttuuri

Ammattiarmeija lopettaisi inttijutut

(KARKIALAMPI) Kulttuuriministeri Tanja Karpela ilmaisi eilisiltaisessa puheessaan huolen nykyisellään voimakkaan inttijuttuperinteemme kuihtumisesta, mikäli suomi siirtyisi ammattiarmeijaan. Mikäli yleisestä asevelvollisuudesta luovuttaisiin, vähenisi sotilaselämää viettävien määrä niin radikaalisti, että inttijuttujen kertominen saattaisi jopa loppua kokonaan.
”Ja se olis harmi se. Voi että se olis harmi”, kommentoi koko Karpelan puheen kuulijakunta.
Karpela muistutti, että ilman yleistä asevelvollisuutta olisivat jääneet syntymättä sellaiset modernit klassikot, kuin ”vittu sillon metässä”, ”vittu sillon kassulla” ja ”vittu sillon vittu.” Myös vuosikymmenien takaiset hitit ”perääntymisvaiheessa saatana” ja ”Eldankajärven jää” olisivat olleet kovin erimuotoisia.

Uutta lainsäädäntöä

Nykyisellään inttijutut elävät muutoinkin voimakasta murroskautta. Sisäministeriössä käsitellään parhaillaan lakiesitystä, jonka mukaan inttijutut tulisi jatkossa kertoa korkeassa polviasennossa. Lain tarkoituksena on mahdollistaa esimerkiksi ravintoloissa sellaisten pöytien kiertäminen, joissa inttijuttuja kerrotaan.
”Jumalauta meillä oli niin mulkku komppanianpäällikkö, että vitutti niin paljon istua metässä”, kommentoi lakialoitetta tuoreeltaan amiraali Juhani Kaskeala.

5 vastausta aiheeseen “Ammattiarmeija lopettaisi inttijutut”

Kun sivarit sijoitettaisiin keskitetymmin niin saavutettaisiin kriittinen massa jonka jälkeen rupeaisi syntymään tilalle sivarijuttuja ’vittu ku harjoiteltiin keskiviikkoiltana ensiapukamojen pakkaamista ja purkamista’, ’vittu kuulitteko ku kaveri oli konffannut humanistisen intervention simulointiohjelmaan Doomin hahmoja’, ’ttu kuulitteko totaalikieltäytyjästä joka kärähti lomalla paintballista vaikka piti olla gradua viimeistelemässä’. Sitten kun tulee humanitäärinen interventio jonka osallistujista tulee veteraanisivareita niin heiltä vasta syntyykin uutta kansanperinnettä ’vittu suomalainen sivari vastaa vittu kymmentä venäläistä vittu aseistakieltäytyjää’.

(Toisjoki) Itse asiassa kuulematta kansanperinteen keräyssäiliö Jalkarätti ry. on ilmoittanut ryhtyvänsä keräämään katoamassa olevia inttijuttuja. Keräyksen tuloksista julkaistaan aikanaan kirja, tv-visailu, radiokuunnelma ja dioraama. Suomen Kulttuurirahasto ilmoitti myöntäneensä hankkeelle aluksi 10.000 euroa, joilla saakin jo jokusen inttimuisteluillan juomat. Arskan Pubi, Reinon tuoppi ja Pirren Hovi -ravitsemusliikkeet ovat etupunanenässä ilmoittaneet olevansa valmiita vuokraamaan tilojaan keräystarkoituksiin. ”Saatanan luja idea, määki muistan kun Syvärillä kerran vittu”, huokaisi vapaa-aikasuunnittelija Luisti Kyykkä (33) suunnitelmasta kuulemattaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tutkija: Kansalaisten legitimiteetti kriisissä

(AKATEMIA) Suomen kansan legitimiteetti on hälyttävän heikko. "Kansakunta voi toimia vain jos se nauttii eduskunnan ja hallituksen luottamusta, ja Suomessa...

Close