Kategoriat
Ulkomaat

Yhdysvaltain kansalaiset vaativat maalle vihdoin nimeä

(WASHINGTON) Useat Amerikan Yhdysvaltojen kansalaisjärjestöt ovat esittäneet maan hallitukselle vetoomuksen, jonka mukaan maalle tulisi vihdoin keksiä nimi. Italialaisen Amerigo Vespuccin mukaan nimetyn mantereen mukaan nimetyn liittovaltion nykyinen kutsuin on monien mielestä palvellut jo liiankin kauan.
”Itsenäistyttiin 1776, perustuslaki 1787 eikä vieläkään vuonna 2005 jumalauta nimeä. Vituttaa sen verran, että toivottavasti pommitetaan taas jotakuta pian telkkarissa”, toteaa hankkeen puhemies Larry Thorne.
Thornen mukaan erityisen kiusallista on se, että kaikilla muilla saman mantereen valtioilla, jopa sisarmantereenkin valtioilla on jo nimi. ”Vittu en jaksa kuulla enää kertaakaan jotain Kanadaa, saatana vielä vähemmän näitä Brasiliaa ja Equadoria ja mitä niitä siellä etelässä on”, summaa Thorne.
Kädenvääntö maan mahdollisesta nimestä on jo käynnistynyt. Senaatin lobbareiden tiedetään ajavan ainakin Condoleezza Ricen ehdotusta ”Reich”, Donald Rumsfeldin ehdotusta ”Reich” sekä Paul Wolfowitzin aivan viime hetkellä mukaan nimikilpailuun tuomaa ehdotusta ”Reich.”

5 vastausta aiheeseen “Yhdysvaltain kansalaiset vaativat maalle vihdoin nimeä”

Miten olisi Yhdistyneiden Neuvostojen Liitto?

Mitä jos tähtilipussa vaihdettaisiin tähtien tilalle tissejä?
Tissilippu!

Read previous post:
Ruotsalaiskiekkoilijat: "3-1 oli harjoiteltu kuvio"

(LINKÖPING) NHL-kiekkoilijat Kristian Huselius, Andreas Lilja ja Henrik Tallinder puolustautuvat sanomalla, että heidän viikonloppuna tukholmalaisessa hotellissa suorittamansa ns. 3-1-hyökkäys oli...

Close