Kategoriat
Kotimaa

Valtio julistaa nännit laittomiksi

(HELSINKI) Jonna Tervomaan aloittama ja Jari Sarasvuon nokkelasti jatkama nännikeskustelu sai lopullisen päätöksen, kun Suomen valtio julisti nännit laittomiksi. Tiistaina tehdyn päätöksen mukaan nännien laiton hallussapito julkisella paikalla on tuomittavissa rikoslaissa.
”Keskustelu nänneistä saa mediassa liikaa tilaa. Tärkeitä asioita ei huomioida riittävästi, kun kaikkien huulilla on vain tissit”, perustelee nännikieltoa valtion ylivaltiosihteeri Jorma Keppi.
Tulevaisuudessa nännejä siis tarkkaillaan aikaisempaa kiihkeämmin. Keppi huomauttaa, että kielto koskee tasa-arvon vuoksi myös miesten nännejä. Toistaiseksi valtioneuvostossa ei ole tehty päätöksiä siitä, miten nänneistään tunnettujen eläinten kuten lehmien kanssa toimitaan.
Rikoslaki koskeekin aluksi vain ihmisiä.

Kova nöpötys – kova rangaistus

Kepin mukaan tulevaisuudessa nännien julkisesta näyttämisestä tuomitaan aina päiväsakkoihin, ja törkeimmistä nännirikkomuksista voi joutua jopa vankilaan. Tuomio on kuitenkin neuvoteltavissa.
”Jos nännit erottaa selvästi, on kyseessä törkeä rikkomus. Mikäli nännejä on yritetty peittää esimerkiksi paksulla paidalla tai topatuilla rintaliiveillä, silloin tuomiota voidaan pienentää. Ohut paita ja nännien kova nöpötys aiheuttaa automaattisesti kovimman kiiman. Erektion. Siis rangaistuksen,” Keppi kompuroi puheessaan.
Rikosylikomissario Panu Venis Keskusrikospoliisista kertoo, että poliisi on jo aloittanut uuden koulutuksen nännien tarkkailua varten. Lisäksi poliisi organisoi koulukampanjan, jonka aikana koululaisille kerrotaan ja demonstroidaan nännien vaaroista.
”Eka nännikokeilu voi tuntua kivalta, mutta kun niihin jää koukku kiinni, niin sitten ei enää naurata”, Venis sanoo.
Venis huomauttaa, että kotioloissa nännien pitäminen on vielä toistaiseksi sallittua. Uusi laki siis koskee nänneilyä julkisilla paikoilla.
Kansan syvissä riveissä uutinen nännikiellosta on otettu vastaan epätietoisuudella. ”Koskeeko se tissejä?” kommentoi eräskin Kadunmies, johon toinen Kadunmies vastasi: ”Tissejä.”
”Tissit”, vastaa hurmioitunut mediayleisö.

4 vastausta aiheeseen “Valtio julistaa nännit laittomiksi”

Read previous post:
Paasikiven-Kekkosen ruumiit Suomen ulkopolitiikan johtoon

(AD NAUSEAM) Pitkään jatkunut kinastelu Suomen ulkopoliittisesta linjasta ratkesi viikonloppuna, kun kahden entisen presidentin J.K. Paasikiven ja Urho Kekkosen ruumiit...

Close