Kategoriat
Kotimaa

Paasikiven-Kekkosen ruumiit Suomen ulkopolitiikan johtoon

(AD NAUSEAM) Pitkään jatkunut kinastelu Suomen ulkopoliittisesta linjasta ratkesi viikonloppuna, kun kahden entisen presidentin J.K. Paasikiven ja Urho Kekkosen ruumiit ilmoittivat ottavansa Suomen ulkopolitiikan hoidettavakseen.
Ruumiit ylösnousivat haudoistaan sunnuntaina Helsingin Hietaniemessä. Presidentit toteavat, että maan alle kantautuneet tiedot Suomen linjasta olivat ”järkyttäviä”.
”Mietimme tätä siitä asti, kun Kalevi [Sorsa, toim.huom.] vuosi sitten kuopattiin. Kalevilla oli kaikenlaista kerrottavaa nykymenosta”, ylösnousemuksen kunniaksi iloisen räkäkännin vetäissyt Kekkonen hihkuu ilman housuja.
Lehden saamien tietojen mukaan Paasikivi olisi ollut jo pitkään valmis vastuunkantoon, mutta Kekkonen käski odottaa, että tullaan erikseen pyytämään.
”Poikkeuslaki on poikkeuslaki on poikkeuslaki. Tänään ne sitten tulivat, kaikkien puolueiden edustajat hattu kourassa pyytämään meitä puikkoihin”, kuolleena ja humalaisenakin jäntevän urheilullinen Kekkonen nauraa ja hyppää vauhditonta pituutta kaksi metriä seitsemänkymmentä senttiä – vain toisella jalalla ponnistaen.
Kekkosta pidempään kuopassa maannut Paasikivi löi ensi töikseen ryssälle nyrkkiä pöytään. ”Varmuuden vuoksi paukautin”, vanhempi valtiomies ärähtää ja laskee, että uusi tavaranvaihtosopimus Neuvostoliiton kanssa on allekirjoitettava kohdakkoin.
Ulkomailla kukaan ei missään vaiheessa kiinnittänyt mitään huomiota Suomen ulkopoliittiseen kriisiin, mutta uusi luottokaksikko otettiin silti hyvin vastaan.
Halvan huoran päältä tavoitettu Venäjän Suomen-lähetystön edustaja kommentoi tapahtumia marssilaulun sanoin: ”Eespäin veikot pelko pois ja rivakasti tahti, suojeluskunnat Suomenmaan on vapauden vahti.”
Lehden tavoittama Risto E.J. Penttilä itki hiljaa puhelimessa ja mietti, tuleeko hänestä joskus niin kalju kuin on tohtori Jukka Tarkka.

3 vastausta aiheeseen “Paasikiven-Kekkosen ruumiit Suomen ulkopolitiikan johtoon”

Tämän ilouutisen kuultuaan Taisto Sinisalo kääntyi haudassaan, ja suvianne peruu väitteensä ’en ole koskaan ollut kommunisti enkä sosialisti’ ja valittelee kuinka tulikaan siteeranneeksi itseään ihan väärin.

Jos näin kerran on, täytyy saada manattua Saksan ulkopolitiikan Erich Honecker takaisin. Siitä vaan koko Eurooppa yhtymään!
(mitä nyt ei ehkä sittenkään haluaisi kuvitella)

Read previous post:
Lipponen vetäytyy jatkotehtävistä alastonkohun seurauksena

(HELSINKI) Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ilmoitti varhain tänä aamuna vetäytyvänsä poliitikasta "ensi tilassa". Puhemies Lipposen alastonkuvien tultua viime viikolla julkisuuteen...

Close