Kategoriat
Kotimaa Ulkomaat

Suomen ulkopoliittinen linja ei edelleenkään kiinnosta ketään ulkomailla

(OUGADOUGOU) Suomessa kiihkeänä vellova väittely maamme ulkopoliittisesta linjasta ja sen erimielisyyksistä on herättänyt huolen näiden ristiriitojen vaikutuksista Suomen kansainväliseen kuvaan ja asemaan. Euroopan unionin tilastolaitoksen Eurostatin tuoreen kyselyn mukaan syytä huolestumiseen ei kuitenkaan ole. Suomen ulkopoliittiset linjanvedot kun eivät tulosten mukaan kiinnosta ketään missään.
”Suomessa näköjään tosissaan kuvitellaan, että debatointi siitä, pitäisikö EU:n nopean toiminnan joukkojen saada toimia ilman YK:n mandaattia, tai että kuuluuko ulkopolitiikan vetovastuu hallitukselle vai presidentille, oikeasti kiinnostaisi ulkomailla. Vitut kiinnosta. Ei sitten yhtään”, summaa Eurostatin edustaja Thomas Bayes.
Bayesin mukaan ’Suomen ulkopolitiikka’ on jo käsitteenä lähinnä huvittava, koska se antaa olettaa, että Suomen linjapäätöksillä olisi jotain kansainvälistä merkitystä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.
”Hei kamoon, viisi miljoonaa kännistä ugria jossain napapiirillä ja kärpäsenpaskan kokoinen armeija joka jysäytettäisiin yhdellä ydinohjuksella hevon tuuttiin, ketä kiinnostaa mitä semmoinen leikkivaltio tekee? Ei ketään ainakaan EU:ssa ja muualla sitäkin vähemmän.”
Bayesin mukaan Suomi ei ole vieläkään toipunut kylmän sodan päättymisestä ja siitä, että sen lyhytaikainen erikoisasema idän ja lännen välittäjänä katosi, ja maa menetti kaiken merkityksensä globaalissa päätöksenteossa. Koska totuuden tunnustaminen olisi liian kova shokki, elätellään Suomessa yhä harhaa, että maan toiminnalla olisi jotain väliä, Bayes toteaa.

Paskat nakkaavat

Eurostatin tutkimuksessa haastateltiin kymmeniä valtionpäämiehiä sekä poliittisia vaikuttajia. Yksikään heistä ei sanonut seuraavansa Suomen ulkopolitiikan kehitystä millään tavalla. ”Ei tod nappaa. Mitä väliä?” ihmetteli EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Durao Barroso.
”EVVK. Vapausvapausvapaus”, vastasi Yhdysvaltain presidentti George W. Bush.
”Paskat nakkaan koko Suomella. En ole seurannut, enkä seuraa jatkossa yhtään sen tarkemmin kuin vaikka Antiguan ja Barbudan ulkopolitiikkaa. Paskat nakkaan koko firmalla”, pohti puolestaan Vladimir Putin.

11 vastausta aiheeseen “Suomen ulkopoliittinen linja ei edelleenkään kiinnosta ketään ulkomailla”

Senkin kommunistit. Kyllä suomen ulko poliittisella linjalla on suuri merkitys. Esim nokija on menettänyt monta kauppaa ulkomailla, koska halonen on riitoissa usan kanssa.
Jos sanotte että ei ole väliä niin olisiko sitten kiva jos paljastuisikin että on ja he sanoisivat että sori vaan kommunistit.
Terroristi uhka voittaa jos Risto Eeva Jalmari Penttilän kritiikkiä ei oteta vakavasti.

Ei Suomen ulko poliittisella linjalla ole muualla merkitystä kuin Suomen sisä politiikassa, mutta antaa sitäkin enemmän riidelyn aihetta.

Tarkoitin siis lähinnä että vitunko väliä siihen et miten se Ouagadibatsaba kirjoitetaan. Mutta hyvä että kommenttini otettiin pohdinnalla vastaan.

Onneksi tissien poliittisen painoarvon takaa kuitenkin maailmanlaajuinen ja kestävä kiinnostus.

YK:n mandaatilla Suomesta tehdään maailman junttien ja ydinjätteen säilytyspaikka.

Suomi kelpaa myös opiskelijoiden sekä niiden pahusten geenien säilytyspaikaksi. Junteista, ydinjätteistä, opiskelijoista ja geeneistä saadaan sellainen soppa hämmennettäväksi että eläintarhat menettävät perinteisen merkityksensä.
Riisto päälle avoimesti! Suomi Euroopan kehitysmaaksi!

Read previous post:
Valtio julistaa nännit laittomiksi

(HELSINKI) Jonna Tervomaan aloittama ja Jari Sarasvuon nokkelasti jatkama nännikeskustelu sai lopullisen päätöksen, kun Suomen valtio julisti nännit laittomiksi. Tiistaina...

Close