Kategoriat
Talous

Talvisodan henki kuoli

(RAATTEEN TIE) Sotiemme viimeinen veteraani, Talvisodan henki, kuoli tänään aamupäivällä. Ystävien mukaan viimeisenä naulan vuonna 1939 syntyneen tervaskannon arkkuun iski hänen nuoremman veljensä, Suomen kilpailukyvyn, mystinen katoaminen viime vuoden marraskuussa.
Lääkäreiden todettua Talvisodan hengen kliinisesti aivokuolleeksi, kävi valtiosihteeri Raimo Sailas äkkiä kytkemässä elossapitolaitteen pois päältä ja moitti valkotakkeja hitaasta toiminnasta. ”Jumalauta ukot, taas paloi monta hunttia verorahoja! Perkele!” Sailas huuti suu vaahtoa valuen.

Markkinat
reagoivat totutusti

Nokia irtisanoi uutisen kuultuaan varmuuden vuoksi tuhat työntekijää strategisista syistä ja vielä toiset kolmetuhatta ”Talvisodan hengen muistolle”. Elisa, Telia-Sonera ja kaikki metsäfirmat vähensivät myös 500 naamaa per firma. ”Näinä aikoina tarvitaan Talvisodan henkeä entistä enemmän, sillä Äiti Suomi on reidet levällään ylikansallisen pääoman ja nurkanvaltaajien edessä, eli reippaisiin uhrauksiin on työntekijäpuolella varauduttava”, kommentoitiin asiaa Eteläranta 10:stä.
Työnantajapiireissä toiveet suunnataan nyt Kilpailullisiin tekijöihin, Suhdannevaihteluun mukautumiseen sekä Reserviupseerikouluun. ”Tässä alkaa vähitellen tekosyyt loppua perstaskusta”, sanoi nimettömänä pysyvä Björn Wahlroos.

8 vastausta aiheeseen “Talvisodan henki kuoli”

Universaalista näkökulmasta katsoen useiden eri alojen taantuma näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa organisaation sisäisiä ratkaisumalleja.

Peräänkuuluttaisin erityisesti synergiaetujen tehokasta validointia, sillä suunnitelmatalouksia _tulee_ uudistaa vapaiden markkinoiden suuntaan kohti merkantilistista konvergenssia eri toimijoiden välillä. Hyödykkeiden vaihdon ohje- ja johtosäännöt on pikaisesti uudelleenmääriteltävä yhteisöllisen eriarvoisuuden poistamiseksi ja kauppataseen vakauttamiseksi.
Kestävään kehitykseen urheilullista jämäkkyyttä!

Entä onko kolmikosta ’Koti, uskonto ja isänmaa’ enää mikään jäljellä?

Kyllä Talvisodan henkeä on vielä jäljellä. Se näkyy erityisesti urheassa nuorisossamme joka muun muassa taistelee maahanmuuttajia vastaan Joensuussa ja muissa maamme kulttuurikehdoissa. Vitun neekeri, huusi isänmaanystävä Bigmac-hampurilainen suussaan.

Niin, onko mikään enää pyhää? Pyhäpäivätkään ei ole yhtä seesteisiä kuin nuorena.

Minä kaipaan entistä RUKOUSLAUANTAITA takaisin kun koko perhe kuunteli kirkonmenot radiosta, ulos ei saaanut mennä riekkumaan ja vanha vaari muisteli menneitä suvun kuunnellessa keinustoolin vieressä kuinka tsaarin aikaan asiat olivat paremmin. Ei huutanut radio rivottomuuksia ja koko pihapiirin atmosfääri oli jumalallisen rauhallinen. Halonenhan liittyi kirkkoon taas joten palauta meille rukouslauantait!

Nyt vasta tajusin, että tämähän on kommunistien nettisaitti. Koska vallankumous tulee, ehtiikö vielä käydä tupakalla? Ikkunat auki itään, ovetkin jos Neuvostoliitto tulee ja ottaa meitin huomaansa?

Read previous post:
USA huolissaan Israelin politiikan pehmenemisestä

(WASHINGTON) Amerikan Yhdysvaltain hallitus on huolissaan Israelin pehmenneestä linjasta Palestiinaa kohtaan. Julkilausumassaan USA pelkää nykyisen, ihmisläheisen politiikan johtavan eskaloituvaan konfliktiin...

Close