Kategoriat
Ulkomaat

Puola protestoi Italian valintaa

(VARSOVA) Puola on jättänyt Euroopan unionille protestin, jossa se kritisoi jyrkästi Italian valintaa maanosan säälittävimmäksi valtioksi. Puola syyttää tuomariston puheenjohtajaa Thomas Pynchonia ”historiallisen katsomuksen puutteesta ja Puola-vihasta”.
Puolan mukaan Italia ei olisi ansainnut nimitystä, koska saapasmaalla on taakkanaan antiinkin aikojen kunniakas menneisyys.
”Puola on yksi Euroopan suurimmista kansoista, mutta vuosisatojen ajan olemme ottaneet turpaan oikeastaan ihan kaikilta. Erittäin kuvaavaa on se, että toisessa maailmansodassa Puolalla oli asettaa saksalaisten ja puna-armeijan tankkeja vastaan muutama hevonen”, pääministeri Marek Belka perustelee.
”Keskimääräinen puolalainen omistaa ummessa olevan lehmän. Tätä kurjalistoa asuu maaseudulla miljoonittain, niiden elättämiseen menee kohta kaikki EU:n rahat. Teollisuutta meillä ei ole, vai tiedätkö muka joitakin puolalaisia tuotteita? Ja jos tuohon Italiaan verrataan, niin kummalla itse ajaisit ennemmin: Ferrarilla vai FSO Polonezilla?”, Belka kysyy.
Varsovan kaduilla raivoisat väkijoukot osoittivat mieltään Euroopan unionia vastaan. ”Paavi on puolalainen” ja ”Oletteko nähneet Adam Malyszin viikset?” -kylttejä kantaneet mielenosoittajat vaativat kiihkeästi Puolan ylivertaisen säälittävyyden tunnustamista.

7 vastausta aiheeseen “Puola protestoi Italian valintaa”

Minusta Polonezin ratissa lukee selvästi F50 eli siinä käytetään Ferrarin osia. Merkki niissä italialaisissakin autoissa maksaa…

Ostin aikoinaan Varsovasta aidon puolalaisen perseensuristimen – ei tosin mahdu perseeseen eikä surise, mutta koristaa mukavasti takanreunustaa.

”Prinssinakille”:Minä en ole käyttänyt samaa nimimerkkiä viikkoihin.
Lopeta jo, ankkuriperse.

Read previous post:
Typerännäköisille kuntolajeille tulossa kielto

(KUOPIO) Viranomaiset aikovat vielä kuluvan vuoden aikana julistaa kielletyiksi "kaikki typerännäköiset kuntolajit", ilmoitti oikeusministeriön valmistelutyöryhmä sunnuntaina. Työryhmän mukaan kuntolajit, joiden...

Close