Kategoriat
Talous

MTV3:n ja SubTV:n ohjelmatiedot tulevaisuudessa ruotsiksi

(HELSINKI) MTV3:n tuleva isäntä ja Bonnierin konsernijohtaja Bengt Braun asettaa uusille kanavilleen vain yhden ehdon: kaikki muu saa säilyä kuten ennen, kunhan ohjelmatiedot ja välijuonnot ovat tulevaisuudessa ruotsiksi.
”Nihnih, njähnjäh ja mullurlur, siitäs saatte finnjävelit”, Braun kommentoi vahingoniloisesti torstai-iltana.
MTV3:n ja SubTV:n henkilökunta ei ole vielä kommentoinut Braunin vaatimuksia. Lehdelle annettujen tietojen mukaan monet työntekijät ovat jo ilmoittautuneet kielikursseille.
”Hejå Sverige”, kommentoi Maikkarin uusi viihdetoimittaja Viivi Avellan muutosta Ruotsi-Suomi-Ruotsi -sanakirja käsissään.
Kaikille kielikurssit eivät kuitenkaan ole ratkaisu. Huhujen mukaan osa työntekijöistä haluaa poistua ennen kuin ”pohjoismainen yhteistyö tiivistyy liikaa”.
”Kyllä sen tietää, mitä nuo ruotsalaiset meistä haluaa”, eräskin työntekijä kommentoi ja varoi pudottamasta saippuaa enää toistamiseen.
”Om dom inte hinner lära sig det här i tid, får dom spark”, Braun hörähtää ja jättää Lehden toimittajan miettimään, että mitähän tuokin rikas svedupelle oikein sanoi.

11 vastausta aiheeseen “MTV3:n ja SubTV:n ohjelmatiedot tulevaisuudessa ruotsiksi”

ei luoja, tulevaisuudessa ruotti omistaa taas suomen ja meitä **tuttaa ankarasti. veivät jo meiltä sinapin! tälläistä en sulata

Pyh – ruotsin kieli on rikkaus!
(Kukaan ei koskaan ole perustellut yo. väitettä, joten en sitä tee minäkään. Silti moinen latteus kuuluu aina mainita näissä yhteyksissä.)

Men finland är ju ett tvåspråkigt rike. Hvar skola vi vara, om finlandssvenskar ej funne?

Muutenkin olen sitä mieltä ettei tv-ohjelmissa ole enää riittävästi mielikuvitusta, niinkuin ennenvanhaan. Esim. ritariässässä oli riittävästi käytety mielikuvitusta. Nykyisin on vain noita vitun tosi-tv-sarjoja. Lapsille joutuu painottamaan että ”Tuo tapahtuu ihan oikeasti!”

Ja tuo on muuten ihan vitun paskapuhetta että Suomi olisi kaksikielinen maa. Suomessa on kolme virallista kieltä. Suomen ja ruotsin lisäksi saame. Ja kohta varmaan venäjä.

Ruotsia puhuvien suomalaisten aatteellinen johtaja Ida Asplund on tyytyväinen.
Vapaustaistelijalla on kuitenkin mahdollisille suomenruotsalaisiksi pyrkiville seuraava sanoma: pelkkä kielen vaihtaminen ruotsiin ei riitä. Pitää olla suomenruotsalaista geeniperimää. ”Suomenruotsalaisiin kansanryhmänä ei tietenkään voi sisällyttää kaikkia, jotka vain sanovat olevansa suomenruotsalaisia, vaan pitää pystyä esittämään todisteita sukulaisuudesta” lausuu Hitlerin kuvaa Munsalan kansallispuvun huivilla hajamielisesti pyyhkivä Asplund.
Asiasta uutisoi Nyt-liite 4.2.-10.2. NRO 5/2005.

En bättre folk, en Asplund. Rapubileisiin suuntaamma, det är kul att vara suomiruotsalainen då

Read previous post:
Missiskandaali paisuu: Nakumissi onkin mies

(BUDUAARI) Tämänvuotista Miss Suomi -kilpailua varjostava skandaali paisuu edelleen. Kohu- ja nakumissin maineen saaneesta Saija Ketolasta paljastuu nimittäin jatkuvasti uusia...

Close