Kategoriat
Talous

Heikko MM-kisamenestys lamaannutti vientiteollisuuden

(OBERSTDORF) Suomalaisurheilijoiden odotettua heikompi menestys hiihdon MM-kilpailuissa on käytännössä pysäyttänyt suomalaisten teollisuustuotteiden viennin ulkomaille. ”Suomi on osoittanut näissä kisoissa olevansa heikko kansakunta, eikä kukaan halua ostaa heikon kansakunnan valmistamia tuotteita”, vientiteollisuus huokaa.
Vientiteollisuuden mukaan näkymät heikentyivät jo perjantaina, kun Hannu Manninen jäi yllättäen ilman mitalia yhdistetyn normaalikilpailussa. Suomen romahtaminen sunnuntain joukkuemäen kilpailussa ”veti tulevaisuuden hämärän peittoon” ja sprinttihiihtäjien huonot esitykset tiistaina olivat viennille ”täydellinen katastrofi”. Naisurheilijoiden suoritukset eivät kiinnostaneet ketään.
”Kiinalaiset firmat peruuttivat saman tien pari miljardiluokan verkkotilausta ja kännyköiden myynnissä on tapahtunut selvä notkahdus”, Nokialta kerrottiin. Myös muut suuryhtiöt kertoivat heikentyneistä näkymistä.
Heikentyneen Suomi-kuvan takia myös Lapin lomamatkojen myynti on romahtanut. Saksassa MM-kilpailuja seuranneet suomalaisturistit olivat järkyttyneitä huonon menestyksen vaikutuksista. ”Pienet lapsetkin sylkivät kasvoille ja huusivat että Joulupukki on ruotsalainen”, turistit sanovat.
Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Alan Greenspanin mukaan maailman talousvaikuttajien katseet ovat nyt kääntyneet Sloveniaan. ”Nuoren Rok Benkovicin 101-metrinen normaalimäen kilpailussa teki minuun suuren vaikutuksen. Laskin peruskorkoa ihan piruuttani”, Greenspan naurahtaa.
Suomalaiset vientiyritykset ovat jo kääntäneet katseensa maaliskuun alkuun, jolloin Kimi Räikkösen penis aloittaa F1-kauden. ”Sitä odotellessa vaadimme reippaita veronalennuksia, punikkipresidentin vaihtoa johonkin sutkiin myyntimieheen ja vanhasta muistista devalvaatiota”, vientiteollisuus painottaa.

4 vastausta aiheeseen “Heikko MM-kisamenestys lamaannutti vientiteollisuuden”

Organisaation tuntema huoli, mutta ennen kaikkea henkilöstön osaksi tulevien opintojen vaikutustaso ja kohdentaminen velvoittaa meitä analysoimaan ennusteita tulevaisuuden kehityssuunnista. Niinpä asennekasvatuksen yleinen käynnistäminen antaa mahdollisuuden parantaa virikkeellisiä koulutustavoitteita. Ei kuitenkaan sovi unohtaa, että organisaation uusi toimintakaavio edellyttää huolellista valmistautumista ja tarvittavaa kehitysmallia.

Suomalaiset ovat taas hiihtäneet ihan tasoaan vastaavassa kulmassa. Tyytyväinen voi olla vaikkapa urheilijoiden todella sutjakoista selityksistä suoritusten jälkeen. Kannattaa olla hyvä siinä minkä osaa!

Read previous post:
Suomelle povataan jättimenestystä euroviisuissa

(OSLO) Suomen voittoa tämän vuoden euroviisuissa pidetään maailmalla jo liki varmana. Iltapäivälehtien teettämän kansainvälisen kyselyn mukaan Suomea ei uhkaa vakavasti...

Close