Kategoriat
Ulkomaat

Titanin ilmakehä selkeästi Maasta poikkeava

(RAUHALLISUUDEN MERI) Saturnuksen suurimman kuun Titanin ilmakehä ei juuri muistuta Maan vastaavaa, selvisi taivaankappaleen pinnalle laskeutuneen Huygens-luotaimen keräämistä tiedoista.
”Vastikään on käynyt ilmi, että Titanin pinnalla sataa todennäköisimmin metaania. Tämä on tyystin poikkeavaa omasta telluksestamme, sillä meillä sataa pääasiassa rikkidioksidia, typenoksideja, fluorideja ja raskasmetalleja”, mainitsi Nasan tiedottaja Fritz Sauckel.
Sauckelin mukaan luotain on kerännyt lisäksi tietoja Titanin pinnan murenemisesta ja kulumisesta, mikä ilmiö on Maassa täysin tuntematon. ”Juu ei oo nähty, ja ilmastohan ei sitten ole lämpenemässä, muistakaahan kaikki”, totesi lapusta lukeva Sauckel kaltevalla pinnalla.

Yksi vastaus aiheeseen “Titanin ilmakehä selkeästi Maasta poikkeava”

Edes Kongon mandrillit eivät tulisi toimeen Titanilla, vaikka sitkeitä ja sopeutuvaisia ovat.

Read previous post:
Bush puuttui vapauteen virkaanastujaispuheessaan

(WASHINGTON DC) "Vapaus", mainitsi toisen virkakautensa Yhdysvaltain johdossa aloittanut presidentti George W. Bush virkaanastujaispuheessaan torstaina. "Vapausvapausvapaus", hän jatkoi taputtavan ja...

Close