Kategoriat
Arkisto

Lehti 57 vuotta sitten: Kaikki naapurivaltiot julistivat sodan Israelille

YK- lähteet: ”Ihan tuli yllätyksenä. Ei tätä olisi mitenkään voinut ennalta nähdä.”
(JERUSALEM) Brittijoukkojen poistuminen Israelin vast’ikään itsenäistyneeltä maaperältä aiheuttaa levottomuuksia luvatussa maassa. Brittijoukot poistuivat maasta eilen. Varhain tänä aamuna kaikki Israelin naapurivaltiot ja lisäksi Irak julistivat sodan uudelle naapurilleen. YK-lähteiden mukaan tämä tuli täytenä yllätyksenä.
”Ei, ei sitä kukaan arvannut, että näin voisi käydä. Kyllä meillä ihan sellainen kuva oli, että Jerusaleminkin jakaminen juutalaisten ja muslimien kesken sujuu ihan rauhallisissa merkeissä” kertovat syystäkin nimettömänä pysyttelevät YK-lähteet.

Vain lyhyt konflikti

YK:ssa uskotaan vakaasti, että kysymyksessä on vain lyhytaikainen konflikti ja että alue rauhoittuu pian. YK:n mukaan kaksi aluetta jakavaa uskonnollista ryhmää löytävät varmasti pian yhteisen sävelen, minkä jälkeen väkivaltaisuudet varmasti loppuvat täysin.
”Tämmöisiltä lastentaudeilta ei voitane välttyä, mutta kyllä me uskomme vakaasti, että Jerusalem rauhoittuu ihan pian” vakuuttelee YK:n ruotsalainen rauhanlähettiläs Folke Bernadotte.

3 vastausta aiheeseen “Lehti 57 vuotta sitten: Kaikki naapurivaltiot julistivat sodan Israelille”

Hmm. aivan vastaavanlainen, joskin huomattavasti hauskempi uutinen oli aikoja sitten TheOnion.com:in the onion in history -osastolla.

Vitun jutikka! Käy vain niillä ulkomaalaisilla sivuilla mutta pidä se omana tietonasi.

Read previous post:
Lipponen vastaa Helmenkalastajan haasteeseen

(KORPPOO) SDP:n puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen aikoo myös vaihtaa nimeään pysyäkseen mukana alati kuumenevassa presidenttikilvassa. Lipposen uudeksi nimeksi on...

Close