Kategoriat
Talous

Ollila ja Korkman "hampaat irvessä uusiin tehtäviin"

(ESPOO) Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan suuhun on kasvanut kaksi torahammasta. Ollilan ylärivin kulmahampaat ovat kasvaneet pituutta noin kolme ja puoli senttiä sen jälkeen, kun hän viime perjantaina otti vastaan Evan ja Etlan yhteisen hallituksen puheenjohtajuuden.
”Melkoinen yllätyshän tämä oli. Hampaat olivat suussa kun tässä eräänä aamuna heräsin”, Ollila kommentoi verta suupielissään. ”Aluksi tuntui oudolta, mutta niinhän se on, että ilman oikeita välineitä ei saavuteta kunnon tuloksia. Nyt nämä tuntuvat jo oikein mukavilta. En vaihtaisi pois”, Ollila sanoo.
Myös järjestöjen tuleva toimitusjohtaja Sixten Korkman on saanut uutta purukalustoa samaiset kolme ja puoli senttiä per kulmahammas. ”Me Jorman kanssa käymme uusiin tehtäviin aivan kirjaimellisesti hampaat irvessä”, Korkman naurahtaa ja hamuaa toimittajan kurkkua.
Korkman ja Ollila joutuvat työssään heti kovien haasteiden eteen. Puheenjohtajan nuijan Ollilalle luovuttanut Joku-niistä-aivan-saatanan-rikkaista Ehrnrooteista pitää kolmen ja puolen sentin torahammaskasvua täysin riittämättömänä.
”Kolme ja puoli senttiä saattaa nyt tuntua suurelta, mutta pitkällä aikavälillä Suomella ei ole varaa tuudittautua hyvänolontunteeseen. Hampaita on teroitettava koko ajan. Kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, meille koittavat kovat ajat”, Ehrnrooth murahtaa pimeässä salissa.
”Ja eihän toimittaja vain ole syönyt valkosipulia?”, kysyy Björn Wahlroosin ääni viereisestä ruumisarkusta.
Vaikkei kysytty, niin valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Raimo Sailas sanoi haluavansa lopettaa Suomesta muutaman peruskoulun.

Read previous post:
Lehden joulukalenteri 14.12.: Hotellihuoneiden kysyntä ylittänyt kaikki odotukset Betlehemissä

(TAAVETIN KAUPUNKI) Hotellihuoneiden valtaisa kysyntä joulunalusaikaan on yllättänyt tyystin Lähi-idän majoitusalan yrittäjät, kertoo tuore Hotelli- ja ravintola-alan keskusliiton selvitys. Monin...

Close