Kategoriat
Ulkomaat

Lehden joulukalenteri 15.12.: Itäisten maiden viisaat miehet syytteeseen kavalluksesta

(IISALMI) Itäisten maiden kolme viisasta miestä, Kaspar, Baltasar ja Melkior, on asetettu syytteeseen valtion varojen kavalluksesta, kertoi arabiankielinen tv-kanava al-Jazeera keskiviikkona pienessä tuiskeessa.
Itäisen maan valtionsyyttäjän Nursultan Nasarbajevin mukaan kolmikko käytti neuvonantajien asemaansa törkeästi väärin ja vei valtion kassasta mm. kultaa, pyhää savua ja mirhamia. ”Ja mirhamia”, toistaa Nasarbajev d-duurissa.
Miehet karkasivat tekonsa jälkeen ulkomaille, mutta palasivat myöhemmin kukin eri tietä takaisin omalle maalleen, mikä Nasarbajevin mukaan viittaa siihen, että he tiesivät rötöksensä paljastuneen. Varastettua omaisuutta ei miehiltä kuitenkaan löydetty.
”Sanoivat vieneensä sen jollekin herralle johonkin talliin. Toisaalta he mainitsivat myös jonkun lapsen, että tiedä häntä. Juttu on nyt poliisin tutkittavana”, Nasarbajev selittää.
Itäisen maan keskusrikospoliisin talousyksikön johtaja Seppo Synti-Suuri-Surkia arvelee miesten rahoittaneen kavaltamillaan varoilla ulkomaisia hämäriä kultteja tai mahdollisesti sekaantuneen lapsikauppaan.

Read previous post:
Ollila ja Korkman "hampaat irvessä uusiin tehtäviin"

(ESPOO) Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan suuhun on kasvanut kaksi torahammasta. Ollilan ylärivin kulmahampaat ovat kasvaneet pituutta noin kolme ja puoli...

Close