Kategoriat
Ulkomaat

Irakiin poikkeustila

(BAGDAD) Irakin virallinen johto ilmoitti myöhään eilisiltana maan siirtymisestä poikkeustilaan. Kansainvälisten tarkkailijoiden tietoon ei ollut useaan tuntiin tullut yhtäkään siviiliuhria, mitä pidettiin siinä määrin poikkeuksellisena, että hallitus ryhtyi välittömiin toimenpiteisiin. Yhdysvallat lupasi antaa kaiken mahdollisen apunsa poikkeustilan mahdollisimman nopean päättymisen turvaamiseksi.
”Heti kärkeen ammuttiin silmät kiinni väkijoukkoon, sitten jätettiin vähän pyssyjä lojumaan sinne tänne, että paikallsiet liittyvät mukaan bileisiin. Että kyllä tämä tilanne varmasti normalisoituu viimeisen vuoden tasolle huomiseen mennessä” arveli Bagdadin alueen joukkojen komentaja Erwin Rommel poikkeustilan kestoa.

Vaalit pidetään ajallaan

Yhdysvaltain johto on vakuuttanut, ettei poikkeustila sen enempää kuin sen päättymiseen johtaneet väkivaltaisuudetkaan tule muuttamaan suuunnitelmia pitää ensi tilassa Irkaissa vaalit. Vaalit aiotaan edelleen pitää niillä alueilla, joilla maan hallitus pystyy turvaamaan äänestäjien hengen. Näin ollen äänioikeus varataan jokaiselle Irakilaiselle, joka asuu jossain hallituspalatsin naapurikortteleista Bagdadissa.
”Tähän tosin on tehtävä sellainen varaus, että suuri osa tuosta itäisestä korttelista on edelleen sissien hallussa ja sieltä pääsee aika pirun hyvin ampumaan sitten myös tuonne pohjoiseen ja eteläiseen kortteliin. Mutta tuolla itäisen korttelin kolmenkymmenen kuuden asukkaan keskuudessa on jo tehty ensimmäiset mielipidemittaukset”, selvitti demokratian saapumista Irakiin hallituksen tiedottaja Abd al Hazred tämänaamuisessa tiedotutilaisuudessa.

Read previous post:
Tappajatunturi uhkaa norjalaiskylän elämää

(HELLESYLT) "Voi luoja, se tulee päälle!" oli viimeinen asia, mitä lihamestari Olåf Beef ehti ajatella, ennen kuin verenhimoinen tunturi päästi...

Close