Kategoriat
Ulkomaat

Yleinen asevelvollisuus palaa USA:han

(WASHINGTON) Yhdysvallat on palauttamassa voimaan yleisen asevelvollisuuden. Suunnitellun lain mukaan jokainen yhdysvaltalainen 18-26-vuotias mies tai nainen on velvollinen liittymään Yhdysvaltojen armeijaan ja taistelemaan tähtilipun puolesta ”isoa ja pahaa, liberalismin päälle urenoivaa maailmaa vastaan”.
Lehden saamien tietojen mukaan kutsunnat on tarkoitus aloittaa keväällä 2005 heti presidentin vaalien jälkeen. Korkeatasoisten lähteiden mukaan tapaukseen ei vaikuta se, onko istuvana presidenttinä George W. Bush, John Kerry, Arnold Schwarzenegger tai Suuri Cthulhu.
Yliopisto-opinnot tai hyväosaisuus eivät tietojen mukaan myöskään ole este tai edes hidaste armeijaan värväämiselle. Syykin on selvä: maailmanvalloitus vaatii jokaisen amerikkalaisen panoksen.
”Sotaan tässä valmistaudutaan. Nenille on tullut liikaa, ja aseteollisuutta pitää buustata, että talous lähtee kasvuun. Ei tässä nyt oikein muu auta kuin raivokas hyökkäys Albaniaan tai Ruotsiin, sillä tietojemme mukaan Ruotsilla ei ole puolustusvoimia”, kertoo Lehdelle nimettömänä pysytellyt korkea-arvoinen lähde.
Suomalaiseen tapaan palveluksen voi myös suorittaa siviilissä. USA:ssa siviilipalvelus tosin tarkoittaa ylipainosta kärsivien white-trashin vyöryttämistä julkisilta paikoilta takaisin heidän asuntovaunughettoihinsa. Toinen mahdollisuus on salkkupommien kuljettaminen ”terrorismista epäiltyihin maihin”. Tällä hetkellä listalla on 29 maata, kaikki entisen Neuvostoliiton alueen maat sekä Eurooppa.
Kotimaassa tieto USA:n asevelvollisuudesta on otettu vastaan sekavin ajatuksin. Suomen puolustusministeri Seppo Kääriäinen hämmentyi tiedosta täysin. Kääriäisen tiedetään kyselleen ministeriössä, pitäisikö Suomeenkin harkita vastaavanlaista yleistä asepalvelusta. SDP:n pöydästä raportoitiin kuuluneen röhöttävää naurua.

Yksi vastaus aiheeseen “Yleinen asevelvollisuus palaa USA:han”

Pääsevätkö Kongon Mandrillit suorittamaan asepalvelusta USAan? Annetaanko heille oikeat aseet, vai joutuvatko ne kouluttamaan delfiinejä?

Read previous post:
Lauri Ihalainen unohti hetkeksi olevansa Lauri Ihalainen

(HAKANIEMENRANTA) Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön (SAK) puheenjohtaja Lauri Ihalainen unohti torstaiaamuna hetkeksi sen tosiseikan, että hän on Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön puheenjohtaja...

Close