Kategoriat
Talous

Suomi jälleen ykkönen korruptiovertailussa

(MEIKKITAITEILIJA TAHITI) Suomi sijoittui jälleen ensimmäiseksi Transparency International -järjestön kansainvälisessä korruptioselvityksessä. Raportissa vertaillaan korruption astetta 146 maassa. ”Suomi kykeni säilyttämään ykköstilansa vain vaivoin”, tiedotti ulkoministeri Erkki Tuomioja ja vilautti setelipinkkaa toimittajille.
Tuomiojan mukaan keskeisintä ykköspaikan saavuttamisessa oli ns. nigerialaiskirjeiden jatkuvuuden turvaaminen. ”Minullakin on edesmennyt eno, jonka täytyisi turvata perintönsä. Avustajille maksetaan tietenkin sopiva palkkio”, itkusilmäinen ministeri kertoi.
Kilpailu korruptiolistan kärkipaikoista on kovaa, joten ulkoministeri onkin suunnannut jo katseensa tulevaan. ”Kiitokseksi hyvästä sijoituksesta lahjoitamme Transparency Internationalille salkullisen pieniä, merkitsemättömiä euroseteleitä. Laukku toimitetaan tavalliseen vaihtopaikkaan tänään kello 18”, ministeri jatkoi.
Lehden edustaja poistui tiedotustilaisuudesta noin puolentoista kuukauden palkkaa vastaavaa summaa rikkaampana.

Read previous post:
Internet romahtaa – oletko valmis?

Nyky-yhteiskunta on pahasti riippuvainen tietoverkoista. Ja kuten arvata saatta, tulevaisuudessa tilanne vain pahenee. Tulee nettitv:tä ja -radiota ja -puheluita, sähköistä...

Close