Kategoriat
Kotimaa

Poliisi pidätti väärän rahan levittelijöitä

(LAHTI) Lahdessa otettiin keskiviikon vastaisena yönä kiinni kaksi väärennettyä tuhatmarkkasta kaupitellutta miestä. Pidätetyt ovat poliisin vanhoja tuttuja Etelä- ja Keski-Suomeen levinneessä rahanväärennösjutussa. He ovat muun muassa esiintyneet poliisien pikkujouluissa tiernapoikina ja eksoottisina tanssijoina.
Miehet tarjosivat seteliä maksuksi paikallisessa luontaistuotekaupassa. Henkilökunta oli kuitenkin tarkkana ja huomasi setelin väärennökseksi. Poliisin pidättämät miehet ovat kotoisin Lahden seudulta, toinen on syntynyt vuonna 1988 ja toinen 1900. Vanhemmalla oli pidätettäessä pahoja pidätysvaikeuksia. Rikoskomisario Leo Luiskaotsa-Multikulmakarvasen mukaan miehillä ei ollut mukanaan useampia seteleitä. Väärennetyssä setelissä oli sama sarjanumero kuin aikaisemmin Lahden seudulta lahjuksena saadussa aidossa setelissä.
Poliisitutkimuksissa on selvinnyt, että setelit on tehty Sakura-liiduilla talouspaperimaiseen materiaaliin. Edelleenkään ei tiedetä, missä setelien painopaikka sijaitsee. ”Jutun selvittely on kovan työn takana”, sanoo poliisieversti Naamavaurio.
Ensimmäiset tuhatmarkkaset ilmestyivät kiertoon Lahdessa ja Hämeenlinnassa heinäkuun alussa kansainvälisen lasten piirrustus- ja askartelu-messujen yhteydessä. Rahoja on löydetty myös Helsingistä, Tampereelta, Kalajoelta ja Tervakoskelta. Jutun yhteydessä poliisi on pidättänyt useita ihmisiä summittain, mutta ainoastaa yksi mies on vangittu ja hänetkin julkisella paikalla ulostamisesta.

Read previous post:
Mossad seinästä läpi perheen olohuoneeseen

(KITEE) Hallinnasta karannut Israelin salainen palvelu syöksyi myöhään torstai-iltana kiteeläisen perheen olohuoneen seinän läpi. Perhe oli juuri katsomassa televisiota ja...

Close