Kategoriat
Ulkomaat

Kansainvälinen yhteisö myönsi Irakille American Expressin

(KALKUTTA) Pääosin rikkaista länsimaista koostuva Irakin jälleenrakentamiseen sitoutuneiden 55:n maan ryhmä päätti keskiviikkona vastata Irakin pyyntöön luvattujen avustusvarojen pikaiseksi saamiseksi. Ryhmä päätti yksimielisesti myöntää maan hallitukselle American Express -luottokortin välttämättömien tarvikkeiden hankkimiseksi.
”Eikun visa vinkumaan”, neuvoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ojentaessaan kultareunaista korttia Irakin pääministerille Ijad Allawille.
Yhdysvallat lupasi myös avata pikapuoliin Irakiin lukuisia jättikokoisia Wal-Mart-myymälöitä, joista hallitus voisi uudella maksuvälineellään hankkia kansakunnan tarpeisiin tuotteita. Kortin luottorajaksi on määritelty 20 000 dollaria, joskin lahjoittajamaat lupasivat, että takaisinmaksueristä ja koroista voidaan neuvotella.
EU aikoo myöhemmin talvella antaa Irakin käyttöön Mastercardin, joskin Luottokunta on asettunut esitystä vastaan Irakin toistuvien luottohäiriöiden vuoksi.