Kategoriat
Kotimaa

Jeesus lopettaa ruumiin ja veren luovuttamisen – ehtoolliskäytäntö vaarassa?

”Kristus kärsii vähäverisyydestä”
(AUGSBURG) Evankelis-luterilainen kirkko etsii kiireisesti uusia raaka-aineita ehtoollisleivän ja -viinin valmistamiseen. Jumalanpalveluksesta tuttu pyhän ehtoollisen käytäntö vaarantui eilen, kun Jumalan ainoa poika ja kristittyjen vapahtaja Jeesus Kristus ilmoitti, ettei hän enää pysty uhraamaan ruumistaan eikä vertaan ehtoollistoimituksen edellyttämällä tavalla.
Taivaasta kerrotaan Lehdelle, että päätös oli ”vaikea mutta harkittu”. Parantamisen, runsauden, luovuuden, totuuden ja näkemyksen enkelin, arkkienkeli Rafaelin mukaan muuta ei ollut tehtävissä.
”Parituhatvuotinen ruumiin ja veren luovuttaminen on yksinkertaisesti heikentänyt Jeesusta liikaa. Kristus kärsii niin sanotusti vähäverisyydestä ja hän on jo pitkään tuntenut olonsa heikoksi. Tiedämme kokemuksesta, että kaveri kestää kaikenlaista, mutta emme halunneet ottaa asiassa mitään riskejä.”
Rafaelin mukaan viimeinen luovutuskerta on näillä näkymin ensi perjantaina, sen jälkeen luovuttaminen loppuu toistaiseksi. Verenluovutus tapahtuu normaalisti, ruumisosat irrotetaan Kristuksen selkäpaloista.

Kaste ja ehtoollinen

Evankelis-luterilaisella kirkolla on kaksi Jeesuksen määräämää pyhää toimitusta eli niin sanottua sakramenttia, ne ovat kaste ja ehtoollinen. Kristus – molempien sakramenttien asettaja – on harmissaan.
”Silloin kiirastorstainahan minä sen ehtoollisen keksin ja kaverit kirjoittivat jutun evankeliumeihinsa. Minusta tämä on ollut hieno rituaali ja sillä on jo pitkät perinteet. Mutta lääkäreiden mukaan nyt on pidettävä taukoa”, silminnähden hoikka Kristus kertoo.
”Eeli eeli lama sabaktani”, Hän huokaa.
Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa tilanteeseen suhtaudutaan ainakin toistaiseksi rauhallisesti.
”Kristuksen osuus esimerkiksi leivän taikinassa on ollut tähänkin asti hyvin pieni, lähinnä muodollisuus. Ehtoollisen makuhan saattaa jopa parantua”, sanoo riuska suntio Markus ja hämmentää öylättitaikinaa Tuomiokirkon kryptassa.
”Mutta tottahan tämä on tunteisiin vetoava asia. Ihmiset ovat tottuneet kuulemaan ehtoollisella tietyt sanat, ’meidän herramma jeesukserristuksen… miten se nyt meni… jeesukserristuksen… eeh.. perkele, miten se oli?”

Read previous post:
Lehden erikoishaastattelussa Markkinat

YKSINOIKEUDELLA LEHDESSÄ SUOMEN JA KOKO MAAILMAN MERKITTÄVIMMÄN TALOUSVAIKUTTAJAN, MARKKINOIDEN, ERIKOISHAASTATTELU. (PERUNKA) Ravintola Kolme Seppää on keskipäivän aikaan hiljainen. Lounastajat eivät...

Close