Kategoriat
Kotimaa

HRW arvostelee kunnallisvaaleja

(JURVA) Human Rights Watch ja monet muut kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt moittivat Suomen sunnuntaina järjestettäviä kunnallisvaaleja. Päällimmäisenä huolena on valtaosassa kuntia vallitseva yksipuoluejärjestelmä, minkä arvellaan vaikuttavan negatiivisesti ihmisten vaikutusmahdollisuuksiin ja sananvapauden toteutumiseen.
”Monissa kunnissa yksi ainut puolue hallitsee päätöksentekoa, vaikka se olisi saanut alle puoletkin äänistä”, kritisoi HRW:n edustaja Peter Guantanamo.
Järjestöjen mukaan vaaliprosessissa sinänsä ei olle arvostelun sijaa, mutta useissa kunnissa tilanne saattaa silti olla se, etteivät valtapuoluetta vastustavat tahot uskalla edes asettaa ehdokkaita. Tätä pidetään huolestuttavana merkkinä.
”Demokratia Suomessa on rapautumassa, ja valta kuntatasolla keskittymässä vain yhden puolueen käsiin”, jatkoi Guantanamo mainitsematta puoluetta nimeltä. Hän kuitenkin paljasti puolueen nimen konsonantit, jotka olivat kskst.
”Hemmetin kepulaiset heinähatut johtavat kumminkin koko sirkusta, teki mitä teki”, valitteli puolestaan puolankalainen kunnanviskaali Vojislav Kostunica.
Protesteista huolimatta yksipuoluevallan uskotaan jatkuvan vaalien jälkeenkin. Mahdollista toki on, että vaalituloksesta valitetaan EU:n tuomioistuimelle.
”Kepu on hiukan perseestä. Ei tosin ihan niin perseestä kuin vihreät”, kommentoi Ilta-Sanomat.

Read previous post:
Anttolalaismies häpeissään: masturbointi karkasi käsistä

"Toinen, kolmas ja neljäs kerta olivat kyllä liikaa" (ANTTOLA) Anttolalainen työtön Untamo Kaakko, 25, häpeää, että masturboi eilispäivän aikana neljästi....

Close