Kategoriat
Talous

Walmart tulee Suomeen

Vähittäiskaupan jättiläinen Walmart laajentaa toimintansa Suomeen lokakuussa. Tieto laajennuksesta on otettu ilolla vastaan valtiovarainministeriössä, joka joutui vajaa kuukausi sitten perumaan Suomen myymisen General Electricille. ”Sapettaa kyllä sen kariutuminen vieläkin, mikä lie kommarikansanedustaja sen perustuslain vastaisuuden nyt hihasta repäisi”, tuhisee valtiovarainministeri Antti Kalliomäki. ”Onneksi nyt saadaan vähän tervettä pääomaa tähänkin persläveen. Vai onko se persläpeen?” ministeri sanoo.
Tarkkaa informaatiota Walmartin suunnitelmista ei vielä ole, mutta uuden kauppakeskuksen sijainti on sentään tiedossa. ”Ensialkuun ajattelimme ostaa Espoon pois kuljeskelemasta, ja rakentaa tilalle sellaisen keskisuuren marketin”, sanoo Dave Ferguson, Walmart Euroopan toimitusjohtaja. ”Laajennusvaraa Suomen kokoisessa maassa on melko niukalti, mutta eiköhän Turun ja Tampereen paikalle saada marketit pykättyä”, hän tuumaa.
Toimitusjohtajan mukaan on todennäköistä, että noin kymmenen vuoden kuluessa paikalliset taloudet on imetty kuiviin ja kaikki Pohjoismaat muutetaan valtavaksi kylmäviileäkaapiksi. ”Paremmin se liha täällä riippuu kuin Kauriin kääntöpiirillä”, leikkisä eurotoimari vitsailee. ”Eiköhän se ’persläpeen’ ole”, toteaa puolestaan Kalliomäki.

Read previous post:
***** TUNARIT!

TiedOTUSvälineille tiettäväksi täten: Sitä voisi välillä kiinnittää huomiota siihen, miten asioita ilmaistaan. Siis meitä lukijoita ärsyttää hitsin paljon, kun esimerkiksi...

Close