Kategoriat
Ulkomaat

Halonen tuomitsee kovin sanoin Saksan hyökkäyksen Puolaan

(NEW YORK) Presidentti Tarja Halosen mukaan Saksan hyökkäys Puolaan syyskuun 1. päivänä 1939 oli selvästi laiton. YK:n yleiskokouksessa puhunut Halonen muistutti, että puhtaasti juridisesta laillisuudesta voivat päättää vain lakimiehet, mutta hänen oman käsityksensä mukaan kansainvälisen lain velvoitteet eivät toteutuneet.
Samaa mieltä oli myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan. Hänen mukaansa ”jonkun olisi pitänyt tehdä jotain” hyökkäyksen estämiseksi. Sekä Halonen, että Annan saivat myös kritiikkiä osakseen: muutamien mielestä hyökkäyksen kritisoiminen yli 60 vuotta itse hyökkäyksen jälkeen on yksinkertaisesti liian myöhäistä. Erityisesti tätä mieltä olivat hyökkäyksen seurauksena kuolleet.

Read previous post:
Walmart tulee Suomeen

Vähittäiskaupan jättiläinen Walmart laajentaa toimintansa Suomeen lokakuussa. Tieto laajennuksesta on otettu ilolla vastaan valtiovarainministeriössä, joka joutui vajaa kuukausi sitten perumaan...

Close