Kategoriat
Kotimaa

Pohjoisen pojat kaikista tyhmimpiä

Peruskoulujen oppimistuloksissa on sekä alueellisia että tyttöjen ja poikien välisiä eroja. Pääkaupunkiseutu menestyy vertailussa muuta maata paremmin, Pohjois-Suomi huonommin. Lisäksi tytöt pärjäävät poikia paremmin koulussa. Etenkin kieliaineissa erot ovat niin suuria, että ne horjuttavat käsitystä koulutuksen tasa-arvon toteutumisesta.
”Ei tässä kouluja voi syyttää. Kyllä se nyt vain on niin, että mitä pohjoisemmaksi mennään, niin sitä tyhmemmiksi ihmiset muuttuvat. Ja sehän nyt on tiedetty jo pitkään, että tytöt ovat keskimäärin kaksi kertaa poikia lahjakkaampia”, tutkija Björn Berg haukottelee.
Koulututkimuksen tekoa vierestä seurannut Berg ei jaksa ymmärtää, miksi kukaan jaksaa vaatia lapsille tasa-arvoista koulutusta. Bergin mukaan tasa-arvo johtaisi vain siihen, että älykkäät lapset pitkästyvät, eikä kukaan lopulta menesty koulussa hyvin.
Bergin kanssa samoilla linjoilla on myös 9-vuotias Maaria, jolla on kympin keskiarvo.
”Pojat on tyhmiä”, Maaria kommentoi ja lyö aikansa kuluksi viereen töllistelemään tullutta luokkakaveriaan Panua.

Read previous post:
Autovaras sieppasi kaksoset

(MULTIA) Henkilöauton luvatta käyttöön ottanut mieshenkilö vei ilmeisesti epähuomiossa mukanaan auton takapenkillä nukkuneet kaksospojat Multia kirkonkylällä varhain tänä aamuna. Auton...

Close