Kategoriat
Kotimaa

Hyräily vahingollista äänihuulille

(JYVÄSKYLÄ) Jyväskylän yliopiston nollatutkimuksen huippuyksikön tuoreimman väitöksen mukaan hyräily vahingoittaa äänihuulia. Lisäksi hyräilijät kärsivät muita useammin ylipaino-ongelmista ja heille maksetaan ääneen laulavia huonompaa palkkaa.
”Normaalissa laulussa kurkunpää laskee ja leuka on avoimempi. Ääni kulkee ja laulu raikaa. Se on rehellisten ihmisten hommaa se. Hinttimäisessä hyräilyssä ja hymistelyssä leukaa jäkitetään kuin olisi metrin kanki kurkussa. Se rasittaa sekä äänihuulia että kaularangan lihaksia. Hyräily on äänen pihtaamista. Totta kai se vaikuttaa muihinkin elämänalueisiin”, professori Silvia Viasil selittää.
Tutkimuksen mukaan hyräilyä parempana pitävät ajautuvat reilusti suutaan aukovia useammin rikollisille poluille. Viasil viittaakin heinäkuiseen tapaukseen, jossa vantaalainen mies tuomittiin rikesakkoon häiritsevästä hyräilystä julkisella paikalla. Pitkin paikallista toria mittaillut mies säännösteli Mombasaa ja Liian nuori rakkauteen -iskelmää puoliavonaisten huultensa välistä sillä seurauksella, että tilille kolahti rikesakko.
”Laa-lalaaa”, Viasil laulaa, eikä häpeile esitellä punoittavia kitarisojaan.

Read previous post:
Pieksänmaalla purkuvaara

(PIEKSÄNMAA) Pieksänmaalla halutaan kiinnittää huomiota paikallisten huonompiosaisten julkiseen oleskeluun. Osuuskauppojen, linja-autopysäkkien ja pankkien kulmille ollaan aikeissa pystyttää kylttejä, joissa varoitetaan...

Close