Kategoriat
Arkisto

Lehti 64 vuotta sitten: Suomalaiskapinalliset jatkavat taistelua Karjalassa

(KANNAS) Taistelut Karjalan alueella ovat jatkuneet kiivaina koko viikon. Luterilaiset suomalaiskapinalliset kieltäytyvät jättämästä asemiaan, joten Neuvostoliiton ja sen asettaman Terijoen hallituksen joukot ovat toistuvasti joutuneet hyökkäämään kapinallisten asemia vastaan. Terijoen Kansanhallituksen demokraattisesti valitun johtajan Otto Wille Kuusisen mukaan taistelujen pitkittyminen on äärimmäisen valitettavaa.
”Cajanderin-Erkon-Tannerin hallituksen kannatus on vielä surullisen voimakasta. Toivon, että nämä kapinalliset luopuvat mahdollisimman pian itsepäisestä vastarinnastaan ja ryhtyvät Suomen jo nimitetyn hallituksen kanssa rakentamaan parempaa tulevaisuutta ystävällismielisen suurvallan ohjauksessa” Kuusinen totesi Neuvostoliiton johtaman liittouman järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Vastarinta yllätti

Neuvostoliiton ulkoministeri Vjatseslav Molotovin mukaan rauha saadaan varmasti palautettua pian. Ulkoministeri Molotov kertoi liittouman tiedotustilaisuudessa omia näkemyksiään sodasta tyylikkäästi aavikkomaastopukuun pukeutuneena.
”Joka tapauksessa Suomen kansan asiat ovat nyt ja varsinkin kapinallisten antauduttua kaiki tavoin paremmin, kuin ennen Neuvostoliiton väliintuloa. Mikäli Kansainliitto on liian heikko ryhtyäkseen toimiin hirmuvallan syrjäyttämiseksi, meidän on tartuttava toimeen” perusteli Molotov NL:n hyökkäystä.
Aiemmin Neuvostoliitto ilmoitti muun muassa suomen pitävän hallussaan ydinasetta ja kemiallisia skeä biologisia aseita. Näiden väitteiden tueksi ei toistaiseksi ole löytynyt todisteita.

Read previous post:
Vuoden fakta yllätti jälleen

(PRAHA) Tämän vuoden faktaksi on valittu se, että krokotiilin veressä on luonnostaan antibioottia ja se kykenee tämän vuoksi jäämään eloon...

Close