Kategoriat
Kulttuuri

Laulukilpailuista apua työttömyyteen

(TURKU) Työministeri Tarja Filatovin mukaan pop-laulu -kilpailuista voitaisiin saada apua Suomen työttömyyteen. Filatovin mukaan esimerkiksi Popstars ja Idols -konseptien kautta voitaisiin työllistää tuhansia pitkäaikaistyöttömiä. Erilaisia kilpailuja lisäämällä luku voisi kasvaa lähelle kahtakymmentä tuhatta.
”Kyllä tähän maahan laulajia mahtuu. Kun laulu-uran jälkeen sitten hommaa juontajan keikkaa, tv-showta, muuta tällaista, niin sitä myös pysyy työputkessa. Ja kyllä niitä levyn ostajia aina löytyy”, selvittää Filatov.
Työllistämissuunnitelman pohjalta on jo tehty sopimus tuottaja-säveltäjä-sanoittaja Risto Asikaisen kanssa, joka on lupautunut tuottamaan seuraavien viiden vuoden ajan kolmekymmentä laulua päivässä Suomen työllistettyjen pop-laulajien käyttöön. Asikainen onkin ollut vahvasti samoilla linjoilla Filatovin kanssa jo pitkään.
”Kyllä uusille artisteille markkinoita löytyy. Ostajien vaatimustasoa arvoitaessa ainoa arvio, jonka voi tehdä on yliarviointi, se on näitä alan perustotuuksia”, toteaa Asikainen. Musiikkimoguli ei myöskään säikähdä kasvavaa työtaakkaansa sävellys- ja sanoituspuolella:
”Kyllähän se kasvattaa henkilökohtaisen tuotannon määrää liki viidenneksellä nykyisestä, mutta käytetään sitten taas sen verran enemmän muiden riffejä,” naurahtaa Asikainen. Ensimmäiset työllistämistukikoelaulut on jo aloitettu ja ne televisioidaan viimeistään kevään mittaan.

Read previous post:
Marxilaiset sähkeet sunnuntaille

Porvari riistää taas raatajia -- Tupo-neuvotteluissa edetään jälleen ennalta sovitulla kaavalla. Työntekijöiden "edustajat" eivät uskalla panna kovaa kovaa vastaan ja...

Close